Ducati blaast de legendarische 916 nieuw leven in met jubileumeditie

redactie 21 Jul 2019 Machines

Motorliefhebbers opgelet want Ducati komt met een jubileumversie van de iconische 916. Nu de legendarische motorfiets alweer 25 jaar geleden het levenslicht zag, besloot de fabrikant dat het tijd was om hun kindje te eren met een nieuwe uitgave.

Bij de introductie van de 916 in 1994 werd het een van de mooiste motoren genoemd die de wereld ooit had gezien. Dankzij de prachtige vorm en krachtige voorkomen was de 916 zo’n beetje het beste wat in je spiegel kon opduiken. Moeiteloos schoot dit scheurijzer door de files.

Naast zijn adembenemende uiterlijk was de Ducati ook nog eens verschrikkelijk snel en steengoed in de bochten. de 114 paardenkrachten stuwden de motor richting de 260 km per uur en liet vrijwel iedereen achter zich wanneer het stoplicht op groen sprong. Ook wonnen de Italianen met hun creatie 120 SuperBike races, een ongekende prestatie.

FHM-Panigale V4 916
Ducati 916

De nieuwe editie zal de Panigale V4 25° Anniversario 916 gaan heten. Uiterlijk komen beide modellen gelukkig veel overeen, maar aan de binnenkant is flink gesleuteld om de komende 25 jaar ook te heersen op de weg. Het motorblok produceert nu een verbazingwekkende 214 pk, bijna het dubbele van zijn oudere broer.

FHM-Panigale V4 916
Ducati

Er zijn veel technieken uit de racetak van Ducati overgenomen om de Panigale V4 extra hard en stabiel door de bochten te laten scheuren zonder grip te verliezen. Het frame is gebouwd met gewicht besparende metalen als aluminium en titanium. Tel daar lichte componenten van koolstofvezel bij op en je kunt de nieuwe 916 bijna met één hand optillen. Je kunt wel raden dat de topsnelheid ver boven de 300 komt te liggen.

FHM-Panigale V4 916
Ducati

Enthousiast geworden? Begrijpen wij volkomen, wat een heerlijke machine. Vanaf oktober is de Panigale V4 25° Anniversario 916 te koop voor zo’n €40.000. Dus dat wordt een lot bij de Staatsloterij op de kop tikken en hopen op een goeie geldprijs, zodat je deze racemachine direct kan aanschaffen. Wees er wel een beetje snel bij want Ducati maakt er slechts 500!

Maxim

Reageer op artikel:
Ducati blaast de legendarische 916 nieuw leven in met jubileumeditie
Sluiten