De Layer Move smart-seat gaat je reis een stuk relaxter maken

redactie 20 Feb 2019 Entertainment

Als je lekker op vakantie gaat en je neemt het vliegtuig dan ben je al flink wat knaken lichter. Zo’n vakantie op zich is al duur genoeg, dus vliegen doe je gewoon met economy class. Degenen die wel vaker met het vliegtuig gaan zullen het wel weten. Er zit op een of andere manier áltijd een krijsende baby naast je, de maximale lengte om lekker te kunnen zitten zonder je knieën dubbel te vouwen is zo’n één meter veertig en daarnaast zijn de stoelen ook nog eens steenhard. Maar, niet als het aan het bedrijf Layer ligt!

Gelukkig staat er voor al die hardwerkende mensen eindelijk een bedrijf op die het vliegen in de economy class wat relaxter wil maken. Layer komt met een prototype van de Layer Move smart-seat. Een stoel die het kiezen voor een vliegvakantie niet als een straf laat voelen, maar als een beloning.

Layer Move smart-seat

Ja, die smart-seat wordt een echt lekker stoeltje. Het is de bedoeling dat je de zitting helemaal naar eigen voorkeur kan aanpassen met een app op je telefoon. Denk hierbij aan stoelspanning, temperatuur en beweging. Volgens Layer is het zelfs de bedoeling dat de app je gegevens analyseert en dus ook onthoudt voor de volgende vlucht. Geen gekloot meer, maar meteen comfort. Hoe chill is dat? Op de achterkant van elke stoel zit een verstelbaar tafeltje en een infotainmentsysteem met usb-poorten voor het opladen van je apparaatjes. Layer vindt dat een goed design voor iedereen moet zijn en niet alleen de focus moet hebben op de rijke stinkerds van de businessclass.

View this post on Instagram

Here it is…the first glimpse of the Move App! It receives data from your Move seat (to be revealed on Monday!), allowing your body temperature and movement to be monitored. It sends you in seat stretch suggestions, to maintain your circulation, as well as reminding you to stay hydrated, through monitoring your temperature. The app allows passengers to select different seat modes: massage, mealtime, or sleep, allowing passengers to be in control of their journey, tailoring their seat to their needs. Full reveal of Move will be heading your way on Monday, as always let us know what you think!

A post shared by L A Y E R (@layer_design) on

Ook nog eens goed voor het milieu

De heren van move hebben niet alleen gedacht aan de passagiers ze hebben ook nog gedacht aan het milieu. Omdat de stoelen enorm veel gewicht besparen in vergelijking met de huidige zittingen, verbruikt het vliegtuig minder brandstof. Dat betekent dus minder uitstoot. Layer, wij en onze knieën willen jullie bedanken!

Layer
Layer
Layer
Layer
Layer
Foto’s: Layer
Reageer op artikel:
De Layer Move smart-seat gaat je reis een stuk relaxter maken
Sluiten