Laphroaig en sterrenchef Soenil Bahadoer komen met hemels foodtruckmenu

Als wij de naam van Laphroaig laten vallen, dan zal het water in de mond lopen bij de whisky connaisseurs onder ons. De Single Malt Scotch whisky staat onder de kenners bekend als een van de beste rokerige whisky’s die je kunt drinken. Daarnaast trekken ze regelmatig onze aandacht met aanlokkelijke culinaire collabs. Zo ook nu, want ze hebben de krachten gebundeld met sterrenchef Soenil Bahadoer.

Laphroaig en Soenil komen samen met een exclusief driegangen Foodtruck-menu, dat uiteraard is samengesteld door de man met twee Michelin-sterren achter zijn naam. Natuurlijk moet ook de keel gesmeerd worden, dus is er een verrukkelijke cocktailpairing samengesteld door Lewis Thompson. Hij is single malt whisky brand ambassador, dus als je dit aan iemand kan overlaten dan is hij het wel. Carl Gast (bekend van Helling 7 en Lagerwal Amsterdam) voegt bovendien nog een leuk aperitief toe aan dit speciale menu.

Laphroaig
Lewis Thompson, Soenil Bahadoer en Carl Gast.

Smakenpallet van Laphroaig

Voordat we overgaan op het menu, eerst even wat achtergrondinfo over Laphroaig. In de afgelopen decennia heeft het zich ontwikkeld tot een van de prestigieuze whiskymerken. vooraanstaande Laphroaig vindt zijn oorsprong op Islay, een klein eilandje aan de westkust van Schotland. Wat ze daar maken? Magistrale single malt, op turf gestookte whisky. De woeste Schotse omgeving heeft uiteraard invloed op de smaak. Dus kunnen we het zilte zeewater, de frisse zeewind en de aarde rokerigheid herleiden als basiselementen die de whisky’s van Laphroaig kenmerken. Tel daar onder andere zout, vuur en turf bij op en je krijgt een uniek smakenpallet geserveerd in je glas.

Soenil Bahadoer

Soenil Bahadoer is een van de meest gevierde chefkoks van Nederland. Met zijn restaurant De Lindehof in Nuenen bracht hij de Surinaams-Hindoestaanse keuken naar sterniveau. Twee, om precies te zijn. Soenil: “Ik ga door waar anderen stoppen. Vooruitdenken en vernieuwen om te bereiken wat sommigen misschien wel voor onmogelijk houden. Dat maakt onze zaak zo bijzonder. Als je een hap neemt proef je als gast: hier zit passie achter.”

Laphroaig

Foodtruckmenu

Die passie is absoluut te proeven. Wij hebben het menu en bijpassende cocktails al mogen ervaren tijdens een bijzonder evenement van Laphroaig in de Nederlandse countryside, bij Buitenplaats Beekhuizen (ook een aanradertje trouwens). Op een zachte herfstdag krijgen we daar het heerlijke tastingmenu voorgeschoteld en drinken we er voortreffelijke Laphroaig cocktails bij. Dit is next level foodtruck eten. Een roti met paling? Soenil laat het lukken. Verder staat er met de Bara een van de meest Surinaamse broodjes op het menu, waarbij dit exemplaar rijkelijk is belegd met lamsvlees. Uitermate tasty. Het toetje bestaat uit een mix van passievrucht, mango en kokosnoot, waarvan we het liefst nog een bordje hadden gegeten, ware het niet dat onze buik al vol zat.  We sommen het menu nog even voor je op.

Amuse
Gemaakt door Carl Gast
Laphroaig 10 Smokey Paloma cocktail

Roti Paling
Roti new style, en wel met gerookte paling
Laphroaig Quarter Cask cocktail

Bara lam
Een gefrituurd surinaams broodje, rijkelijk belegd met lam
Laphroaig Select cocktail

Passievrucht, mango & kokosnoot
Een afsluiter met een exotische twist
Laphroaig 10 Sherry Oak cocktail

Zelf ervaren

Loopt het kwijl nu over je kin en knort je maag aan alle kanten? Dat is heel normaal als je net bovenstaande informatie tot je hebt genomen. Het goede nieuws is dat jij dit menu zelf kan gaan ervaren en wel op 3 november bij Lagerwal Amsterdam. Voor de prijs van 95 euro ben jij verzekerd van een topavond en een foodtruck experience op sterrenniveau. De Laphroaig Foodtruck Experience kun jij hier boeken. Dussss, trommel je eetgroepje en/of whiskyclubje op en noteer in de agenda. Hier wil je bij zijn!

Reageer op artikel:
Laphroaig en sterrenchef Soenil Bahadoer komen met hemels foodtruckmenu
Sluiten