Langste sniperschot ooit: IS-strijder wordt vanaf 3,5 kilometer neergehaald

Redactie 22 jun 2017 Entertainment

Speel je wel eens een shooter? Dan kun je prima voor je halen hoe verrot het is als je ineens een kogel in je mik hebt zonder idee waar die van geschoten is. Als je de schutter bent voel je je de absolute koning als jouw kogel de halve map overbrugt. Alleen hebben we het nu niet over een game, maar over keiharde realiteit. Dit is de beste sluipschutter ter wereld die op 3.5 kilometer een IS-strijder raakt. Een wereldrecord.

Afgelopen maand in Irak schoot een sluipschutter van een speciale eenheid van het Canadese leger het langste afstandsschot aller tijden. De kogel (vanaf een verhoging afgevuurd) deed er verdomme 10 seconden over om het doelwit te raken. TIEN SECONDEN?! Schieten, slokje whiskey nemen, plasje doen, en dan eens checken of je geraakt heb. Als de IS-strijder z’n veter had los gezeten dan had hij gemist.

Op deze enorme afstand moet er rekening gehouden worden met meerdere dingen zoals de windrichting, de afstand, ademhaling en zelfs het draaien van de aarde. Volgens het Canadese leger vereist zo’n ongelooflijk schot een perfect zicht, wiskundig vermogen, kennis over het vuurwapen en vele jaren van training.

Al helemaal omdat zijn schot een aanval heeft voorkomen. Een bron van het Canadese leger vertelde Canadese krant The Globe and Mail: ,,Het doelwit was een soldaat van IS die een aanval op Iraakse beveiligingsdiensten wilde uitvoeren. Door het optreden van de sluipschutter is dat voorkomen en waren wij niet genoodzaakt om een bom te lanceren die veel burgerslachtoffers had kunnen maken. Het is een ongelooflijke prestatie. Een wereldrecord dat wellicht nooit meer overtroffen zal worden.”

Een andere bron zei tegen de Britse kran The Independant: ”Hard data on this. It isn’t an opinion. It isn’t an approximation. There is a second location with eyes on with all the right equipment to capture exactly what the shot was.

Hele zieke prestatie! Het vorige record stond op 2.475 meter. Meer dan een kilometer minder dus.

Canadezen staan sowieso goed te boek als sluipschutters. In de top vijf van langste schoten staan maar liefst drie Canadezen. Nederland doet het alleen nog beter, want onze Bart en Jeroen worden beschouwd als beste snipers ter wereld!

The Globe and MailAD.nl

Reageer op artikel:
Langste sniperschot ooit: IS-strijder wordt vanaf 3,5 kilometer neergehaald
Sluiten