Beleef de mooiste zomers met deze limited edtion Lamborghini speedyacht

Oke, het weer mag deze week dan niet helemaal meezitten, de zomer is officieel begonnen. En er zullen vast wel wat zomerse dagen aankomen. Hoe heerlijk is het dan om met een boot over een meertje te varen. Nog geen boot aangeschaft? Misschien dat deze Lamborghini speedboot dan wel iets voor jou is.

Lamborghini speedyacht

Een Lamborghini-geïnspireerde yacht lijkt ons altijd een goed idee. Maar deze limited edition ‘Tecnomar for Lamborghini 63’ laat ons hartje sneller kloppen. Naast dat deze speedboot er onwijs gaaf uitziet, kan ie ook lekker hard gaan. Zo heeft dit beestje maar liefst 2000 paardenkracht en een V12-motor. Vandaar kan ‘ie ook 111 kilometer per uur kan varen. Wij zien onszelf wel een stukje varen in deze speedboot hoor.

Foto: Lamborghini

Lichtgewicht

De Technomar for Lamborghini 63 is ontwikkeld door The Italian Sea Group. Deze speedyacht heeft het DNA van de hybride Sian FKP 37, de snelste en de krachtigste in de huidige line-up van Lamborghini. De ’63’ is een subtiele hint naar de oprichting van de autofabrikant, in 1963, maar ook naar de 63-meter lange romp. Deze boot is de snelste die The Italian Sea Group ooit heeft gemaakt. Net als alle andere modellen van Lambo, zijn de Technomar voor de romp en bovenbouw van de Lambrghini 63 grotendeels van lichtgewicht koolstofvezel. Hierdoor valt deze superyacht met slecht 24 ton in de ‘ultralichte bootclassificatie’, netjes hoor!

Foto: Lamborghini

Prachtige looks

En ook voor het ontwerp en het interieur van de boot zijn een aantal professionals aan de slag gegaan. De hartop is geïnspireerd op de Lamborghini roadsters en biedt zon- en windbescherming. Over de gehele boot zien we meerdere Y-motieven en zeshoekige vormen terugkomen. Andere details zijn afgewerkt in koolstofvezel. Zo kun je lekker in sportstoelen zitten die worden beschermd door de Carbon Skin van het automerk. Het stuur is ook vormgegeven als de Sian’s met een start- en stopknop voor elke motor. Man, we zijn verliefd als we naar de onderstaande foto’s kijken. We moeten nog wel even geduld hebben voordat we ook echt een ritje kunnen maken in deze prachtige speedboot. Hij zal namelijk vanaf begin 2021 beschikbaar zijn. De prijzen zijn nog niet bekend, maar reken er maar op dat je een flink bedrag kwijt bent.

Foto’s: Lamborghini

Reageer op artikel:
Beleef de mooiste zomers met deze limited edtion Lamborghini speedyacht
Sluiten