Lamborghini heeft een exclusieve Urus als cadeautje voor select groepje klanten

We kennen Lamborghini natuurlijk als een merk dat woeste, ontembare sportwagens knutselt. Onze wenkbrauwen fronsten dan ook even toen Lamborghini ineens met een SUV kwam, de Urus. Dat waren we niet van onze Italiaanse vriendjes gewend. Kennelijk schrokken ze er zelf ook een beetje van want ze hebben hun 4×4 snel omgetoverd tot een racebeest.

Maak kennis de Urus Performante Essenza SCV12 Edition maar verheug je niet al te veel: jij kan ‘m (waarschijnlijk) niet kopen.

Lamborghini Urus Performante Essenza SCV12 Edition

De naam is een hele mond vol. Eén deel eruit moet je even opslaan: ‘Essenza’. Dat is namelijk de naam van de eerste auto die Lambo ooit maakte die alleen op het circuit zijn kilometers mag maken. Veertig maakten ze ervan. En als je er een wilde, kon je $3,5 miljoen aftikken. Ze vonden veertig kopers en nu willen ze die veertig bedanken. Daarom komen ze met een tweede Essenza, een afgeleide van de Urus. En die kun je dus alleen halen als je al een bolide van $3,5 miljoen in je garage hebt staan.

Urus
Foto: Lamborghini

De kopers mogen hem helemaal naar eigen wens samenstellen, maar aan een paar dingen ontkomen ze niet. Ze krijgen allemaal een gewicht besparende bodykit en een vierliter twin-turbo V8, die goed is voor 666 pk. Van nul naar honderd doe je daarmee in 3,3 seconden en hij stopt pas met accelereren bij 305 km/h.

In de kleurstelling van de auto kun je wel uitgebreid kiezen. Klanten kunnen kiezen voor een exclusieve tweekleurige livery, bestaande uit een hoofdkleur die overeenkomt met de gekozen tint voor de carbon fiber bodykit, een zwarte laag aan de onderkant en een contrasterende kleurlijn op de dakboog. “Het is de meest gedetailleerde en exclusieve livery die we ooit hebben gemaakt”, vertelt Mitja Borkert, hoofd van de designafdeling van Lamborghini.

Reageer op artikel:
Lamborghini heeft een exclusieve Urus als cadeautje voor select groepje klanten
Sluiten