De vernieuwde Lamborghini Huracán Spyder is monsterlijk vet

redactie 4 mrt 2019 Machines

Het warme weer komt er langzaam maar zeker weer aan. Wat is er nou beter dan de wind door je haren en je handen aan het stuur van een gruwelijke auto? Juist, helemaal niks. Lamborghini brengt daarom een nieuwe spyderversie uit van de Huracán. De Huracán Spyder Evo. Deze monsterlijke cabrio krijgt, naast een ander uiterlijk, ook wat meer kracht.

De brullende V10-motor is goed voor een totaal van 640 paardenkrachten. Dat is zo’n 30 pk meer dan zijn voorganger. Sta je bij het stoplicht en springt ‘ie op groen, dan moet je ’t gas maar eens goed intrappen. Als het goed is, dan rijd je binnen een spectaculaire tijd van 3.1 seconden honderd kilometer per uur. Als we dan toch al onderweg zijn, dan kunnen we net zo goed de topsnelheid van de wagen even testen. Linkerbaan op de Duitse snelweg, remmen is angst, dus doorgassen naar de top van 325 kilometer per uur.

Nieuwe Huracán Spyder

Naast de extra power die in de vierwieler gepompt is, zijn er dus nog ook een aantal dingetjes aan het uiterlijk veranderd. Zo heeft ‘ie koplampen en het bumperwerk is ook onder handen genomen. Het interieur is voorzien van een infotainmentsysteempje met touchscreen. Daarnaast hebben de Italiaanse autobouwers ook nog gewerkt aan een meesturende achteras én ze hebben de uitlaatstukken wat hoger in de booty van de Huracán Spyder geplaatst. Al met al kunnen we gerust zeggen dat deze zomerse editie van de supercar erg goed gelukt is. De eerste exemplaren zijn rond het voorjaar klaar voor de verkoop.

Foto’s: Lamborghini

 

Reageer op artikel:
De vernieuwde Lamborghini Huracán Spyder is monsterlijk vet
Sluiten