Vader en zoon bouwen Lamborghini Aventador uit een 3D printer

redactie 14 Jul 2019 Machines

Het is belangrijk om af en toe nog tijd door te brengen met die ouwe van je. Er kunnen dan hele mooie dingen ontstaan. We hebben het dan niet alleen over die speciale band tussen jullie, maar ook over tastbare producten. De liefde voor auto’s bracht een vader en zoon tot een gruwelijk plan. Want wat doe je als je geen miljoenen euries op de bank hebt staan, maar wel een dikke bak wilt rijden? Dan bouw je er toch gewoon zelf een. De Lamborghini Aventador is een feit.

Het begon allemaal toen Sterling Backus en zijn zoon de videogame Forza Horizon 3 speelde. Zoonlief is helemaal gek van de Lamborghini Aventador. Wij begrijpen hem wel, want de auto lijkt regelrecht uit de garage van Bruce Wayne te komen. Meneer Backus wilde zijn zoon een plezier doen en dacht dat hij wel aan zo’n Aventador kon komen, maar dan moest ‘ie deze wel zelf gaan bouwen in zijn garage. Hij kocht drie 3D-printers via Amazon en ging aan de slag. In een interview zegt hij: “We wilden de auto eerst uit staal bouwen, maar toen we zagen wat de 3D printer tegenwoordig allemaal kunnen besloten we er hiermee een te maken.”

Hoe dan?

De printers kunnen veel. De onderdelen van de Lamborghini print hij per stuk uit, zodat hij het later in elkaar kan zetten. Hij wikkelt de onderdelen in koolstofvezel Kevlar en zuigt het daarna vacuüm dicht. Of hij al verstand had van 3D-printers? Echt niet. De slimmerik spiekte gewoon af op YouTube hoe hij alles voor elkaar moest krijgen. De LS1 V8-motor heeft hij gehaald uit een Chevrolet Corvette uit 2003 en hij heeft er twee turbo’s ingebouwd voor het extra zieke effect.

Maar het duo heeft niet alles kunnen printen met een 3D-printer. Sommige onderdelen van de Lamborghini moesten ze kopen, zoals de ramen van de deur, de achteruitkijkspiegel en de ruitenwissers. Het mag dan geen miljoenen kosten, maar ze zijn er toch zo’n 29.000 dollar aan kwijt. Maar wat maakt het uit als je daarna je eigen supercar hebt. Koopje toch. Deze vader verdient zeker het award voor Beste Vader van het jaar!

 

Reageer op artikel:
Vader en zoon bouwen Lamborghini Aventador uit een 3D printer
Sluiten