Extreme temperaturen veranderen Lake Michigan in grootste schaatsbaan ter wereld

redactie 1 feb 2019 Entertainment

Het is op dit moment nog steeds stervenskoud in delen van Amerika. Het is zelfs zo koud dat één van de grootste meren van de wereld, Lake Michigan, bedekt is met een laag ijs. Heel de VS ligt op z’n gat. Scholen en overheidsgebouwen zijn dicht. Op de post kan je ook lang wachten. Ach, het levert gelukkig wel wat leuke plaatjes op.

Eerder deze week schreven we over hoe Lake Michigan veranderde in een set van een typische horrorfilm. Blijkbaar had moeder natuur nog niet alles uit de kast getrokken, want niet veel gruwelijke koude dagen later is het meer bevroren.

View this post on Instagram

The #PolarVortex has been brutal, but this view is everything! ?? ?: @barrybutler9

A post shared by Navy Pier (@navypierchicago) on

View this post on Instagram

WOW!!! Amazing scene of frozen #lakeMichigan around #Chicago, Illinois, USA yesterday morning 31st January! Looks exactly like an image out of “The Day after tomorrow”. Photo via Clima Extremo #severeweather #extremeweather #freeze #usa #storm #stormchaser #snowday #stormchasing #winter #winterstorm #travelphotography #naturephotography #nature #landscape #frozen #ice #city #chicago #illinois #arctic #stormchaserukeu #update #report #live #information

A post shared by Weather/ Meteo World (@stormchaserukeu) on

Extreme kou

Het weer brengt een hoop chaos met zich mee. Naast dat de Amerikanen de deur niet uit kunnen om te werken, gebeuren er veel ongelukken op de weg. Kortgeleden is er zelfs iemand doodgevroren in zijn garage aangetroffen. Met temperaturen van min 40 is het zelfs zo koud in het land van president Trump, dat je beter op de noord- of zuidpool kan vertoeven. Tja, toch maar dat klimaatakkoord tekenen?

Reageer op artikel:
Extreme temperaturen veranderen Lake Michigan in grootste schaatsbaan ter wereld
Sluiten