La Víctima Número Ocho is nieuwe spannende Spaanse Netflix serie

redactie 23 Aug 2019 Entertainment

Die Spanjaarden blijven maar door knallen met hitseries. Na de hype van La Casa de Papel werden ook de daarop volgende series, zoals: O sabor das margaridas en Vivir Sin Permiso van Spaanse bodem een succes. Tijd voor Netflix om dus weer een nieuwe serie toe te voegen aan dit lijstje: La Víctima Número Ocho.

Plot

Het verhaal van deze serie speelt zich af in de binnenstad van Bilbao. Hier wordt een aanslag met een busje gepleegd waarbij zeven mensen omkomen. Niet veel later overlijdt ook een achtste slachtoffer (Número Ocho), lid van een machtige Spaanse familie. Al snel zijn is politie een dader op het spoor, maar er zijn twijfels of hij wel de juiste is. In La Víctima Número Ocho is niets wat het lijkt, want ook al richt het politieonderzoek zich op het opsporen van de verantwoordelijken die mogelijk een jihadistische achtergrond hebben de waarheid die je al vrij snel gaat zien, is compleet anders.

De serie heeft iets weg van La Casa de Papel gemixt met Bodyguard. Ook krijgt iemand onterecht een aanslag in zijn schoenen geschoven. De thema’s die worden behandelt zijn niet niks. Onderwerpen als terrorisme, jihadisme, complotten en massa-hysterie komen aan bod.. Maar de makers zijn de uitdaging aangegaan en weten de onderwerpen op een respectvolle manier neer te zetten. Dit is ook te zien aan het cijfer dat de serie krijgt op IMDb, een 7,7. Het eerste seizoen bestaat uit acht afleveringen en is nu op Netflix te vinden.

Reageer op artikel:
La Víctima Número Ocho is nieuwe spannende Spaanse Netflix serie
Sluiten