Het nummer van La Casa de Papel ‘Bella Ciao’ verovert de wereld

Redactie 16 mei 2018 Entertainment

Wie nog niet bekend is met de Netflixhit La Casa de Papel moet toch even goed achter zijn oren krabben. Voor de fans die de twee seizoenen in no-time hebben gebingewachted, herkennen vast wel het nummer ‘Bella Ciao’. Momenteel verovert ‘ie de hele wereld en is overal te horen.

De serie over Professor en zijn compagnons die samen de grootste bankroof ooit willen maken, is immens populair. Het is zelfs de best bekeken buitenlandse serie. Geen wonder, want de serie kent onwijs veel holy-shit-momentjes waarbij de Professor de popo’s weer te slim af is. Muziek speelt een hele belangrijke rol in films en series. Ook in La Casa de Papel geldt dit en wellicht heb je Bella Ciao al vaker voorbij horen komen.

Verzetsnummer

Het is namelijk het nummer van Tokio & Co. De Professor leerde dit zijn ‘leerlingen’ en maakte er een echt verzetsnummer van. Want dat is het ook. Bella Ciao is een verzetsnummer die een rol heeft gespeeld in de Italiaanse geschiedenis. Meerdere malen komt het nummer voor in de serie. Na het emotionele duet tussen de Professor en Berlin.

Remix

Het mooie is dat verschillende DJ’s het nummer oppakken en er is nu zelfs een remix van het nummer op Spotify verschenen. Geen wonder dus dat je wel vaker het nummer hebt opgemerkt tijdens een dikke party. Voeg het nummer toe aan je playlist, want je blijft kippenvel krijgen als we de Professor en Berlin horen zingen. Voor meer informatie over het verhaal achter Bella Ciao, kun je deze website bezoeken. Er komt trouwens ook een derde seizoen. Lekkuuur!

Reageer op artikel:
Het nummer van La Casa de Papel ‘Bella Ciao’ verovert de wereld
Sluiten