De vechtpartij van miljoenen dollars, KSI versus Tommy Fury

Het gevecht tussen KSI en Tommy Fury is een van die match ups die het hele internet doet shaken. Het is alsof twee werelden tegen elkaar boksen: de YouTube-sensatie-turned-professionele-bokser tegen de ongeslagen rising star in de bokswereld. Dus, neem plaats en laten we deze spannende confrontatie aangaan. Ook vecht internet sensatie Logan Paul tegen MMA-ster Dillon Danis, maar daar later meer over.

Je kent KSI waarschijnlijk, toch? De man die begon met het maken van FIFA-video’s op YouTube en vervolgens een andere YouTube, Joe Weller, uitdaagde voor een bokswedstrijd. Een paar jaar later is KSI een legitieme professionele bokser met een behoorlijk indrukwekkende staat van dienst, waaronder een split-decision overwinning op Logan Paul. Zijn reis van de digitale wereld naar de boksring is legendarisch.

Aan de andere kant van de ring hebben we Tommy Fury, die misschien bekend in de oren klinkt omdat hij de jongere broer is van Tyson Fury, de zwaargewichtkampioen. Tommy heeft naam gemaakt in de bokswereld en hij heeft een ongeslagen record waar iedereen over praat.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door DAZN Boxing (@daznboxing)

De opbouw

De aanloop naar dit gevecht was een klassiek boksdrama. Trash talk, verhitte discussies op sociale media en alles eromheen. KSI, die nooit terugdeinst voor een beetje verbale sparring en Tommy Fury, die zichzelf als een serieuze kandidaat wilde profileren, gingen heen en weer. Het leek op een echte Rocky-film die zich afspeelde op Twitter en Instagram.

KSI beweerde dat Tommy alleen aandacht kreeg vanwege de bekendheid van zijn broer, terwijl Tommy terugvuurde en zei dat hij KSI de ring zou laten verlaten. De spanning liep op en fans aan beide kanten waren benieuwd wie er als beste uit de bus zou komen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Misfits Boxing (@misfitsboxing)

Hype

Omdat beide vechters een enorme aanhang hebben, kunnen we gerust zeggen dat dit gevecht groot is. De persconferenties waren wild, met veel bravoure en onzinpraat. Het is een krachtmeting tussen twee verschillende werelden en de verwachtingen zijn enorm.

Verrassende rivalteit

Alsof KSI versus Tommy Fury niet genoeg was om de boks- en internetgemeenschappen in beweging te houden, staat er ook nog de onverwachte botsing tussen Logan Paul en Dillon Danis op het menu. Logan Paul, die geen onbekende is in de bokswereld na zijn gevecht tegen KSI, kwam in een onverwachte ruzie terecht met MMA-ster Dillon Danis.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Logan Paul (@loganpaul)

Logan Paul: De YouTuber die bokser werd

Je kent Logan Paul, toch? The Maverick zelf, die de krantenkoppen haalde met zijn capriolen op YouTube, podcasts en zelfs een paar professionele bokswedstrijden. Eerst nam hij het op tegen KSI, wat een groot evenement was, daarna vocht hij tegen Floyd Mayweather, een van de grootste boksers uit de geschiedenis, in een oefenwedstrijd. De intrede van Logan Paul in de bokswereld bracht de boel op zijn kop en bracht mensen aan het praten.

Dillon Danis: de MMA-ster

Aan de andere kant staat Dillon Danis, die ook niet geheel onbekend is in de vechtsportwereld. Hij is een ervaren Braziliaans jiu-jitsu-beoefenaar en een MMA-vechter. Danis staat bekend om zijn vaardigheden op de grond en zijn connectie met het kamp van Conor McGregor, de kneiter gestoorde Ier.

Beef

Hoe zijn deze twee in elkaars vizier beland? Nou, het begon met wat heen en weer social media, zoals dit soort dingen meestal doen. Logan Paul en Dillon Danis wisselden beledigingen uit en het werd vrij snel persoonlijk. Ze hadden zelfs een paar publieke confrontaties en handgemeen, wat de rivaliteit alleen maar aanwakkerde. Terwijl de onzin en het drama escaleerden, kijken de fans van zowel Logan Paul als Dillon Danis nauwlettend toe. Het gevecht tussen hen belooft er een voor in de boeken te worden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Misfits Boxing (@misfitsboxing)

Moneyfight

Hoewel de exacte inkomsten voor Tommy Fury en KSI uit hun langverwachte botsing onbekend blijven, zijn er enkele inzichten in de portemonnee-discussies. Jake Paul, gaf enkele hints over de mogelijke uitbetalingen tijdens een van zijn podcasts, ‘BS with Jake Paul.’ De opmerkingen van Jake Paul werpen licht op de onderhandelingen, waar hij verklaarde: “KSI biedt je zo’n 1,5 miljoen dollar, wat erg onderbetaald is voor Tommy, vooral omdat hij laatst gewonnen had.”

De opmerkingen van Jake Paul geven aan dat er enige ongelijkheid is in de verwachte inkomsten voor Tommy Fury. Hoewel $ 1,5 miljoen als bod werd genoemd, was Paul van mening dat Fury’s recente succes een aanzienlijk hoger bedrag zou opleveren, ergens tussen de $ 5 en 6 miljoen. Deze opmerkingen bieden een interessant perspectief op de onderhandelingen en de waarde die beide vechters aan het gevecht toevoegen.

Vanavond barst de hel los in de Manchester Arena, de gevechten zijn te checken via DAZN PPV.

Reageer op artikel:
De vechtpartij van miljoenen dollars, KSI versus Tommy Fury
Sluiten