Krokodil heeft honger en vreet een zebra in één keer op

Redactie 8 feb 2017 Entertainment

Toen de moeder van Bambi werd neergeschoten door de jager of het hartverscheurende moment in The Lion King wanneer Mufasa door Scar van de rotsen wordt gegooid, zullen voor velen van jullie de eerste keer zijn dat jullie kennismaakten met de meedogenloosheid van het dierenrijk. Moeder Natuur is kei en keihard.

Mufasa GIF - Find & Share on GIPHY

Voor de fanatieke Animal Planet-kijkers onder ons is het bekend dat krokodillen nogal sterke kaken hebben en met speels gemak hun prooien onder water trekken en verscheuren. De beet van het grote reptiel is fenomenaal. Waar een mens al moeite heeft met een nootje en ongeveer 80kg/cm2 aan bijtkracht kan ontwikkelen, haalt een flinke krokodil met gemak meer dan 2200kg/cm2. Dat is ruim 25 keer zoveel!

In het onderstaande fotoserie zien we de meedogenloosheid van het dierenrijk terug. Twee krokodillen bakkeleien om een zebra waarna een van de twee krokodillen er genoeg van heeft. Hij bijt in een keer de kop van de romp van de zebra af en vreet het op. Fotograaf Subramanian Sridharan was er als de kippen bij om dit gruwelijke tafereel op beeld vast te leggen in het Maasai Mara Reservaat in Kenia. Zo is natoer!

LadBible

Reageer op artikel:
Krokodil heeft honger en vreet een zebra in één keer op
Sluiten