Review: de koptelefoon en radio van Teufel zijn de ultieme gadgets voor de muziekfanaat

Waar zouden we zijn zonder muziek? Het leven zou potverdorie saai worden! Vele mensen zitten iedere dag uren in de trein of moeten voor hun werk de hele aardbol over crossen. Onderweg heb je eigenlijk maar één ding nodig: goede muziek.

Het is natuurlijk fijn als de muziek van jouw favoriete bandje goed tot z’n recht komt. Wat geef toe; niets is zo vervelend als naar muziek luisteren via waardeloze oortjes of koptelefoon. Wanneer je thuis bent wil je uiteraard ook fatsoenlijk muziek kunnen pompen. Een goede radio met bluetooth kan uitkomst bieden, maar het moet dan wel goed klinken, muziek moet je immers beleven, gelukkig vonden ze dat bij Teufel ook. Wij testen de Real Blue NC koptelefoon en de Radio 3sixty voor je uit.

Teufel

Review Real Blue NC koptelefoon

Als je goede kwaliteit audioapparatuur wil hebben dan ben je bij Teufel aan het goede adres. De Real Blue NC koptelefoon is alles behalve blauw, maar dat mag de pret zeker niet drukken. Want wij hebben met de Real Blue een fijne reisgenoot voor jou gevonden.

Looks

Koptelefoons zijn echt mode-items geworden. De Real Blue is een elegante, robuuste hoofdtelefoon die lekker licht aanvoelt, van een zwaar gewicht op je kop wordt niemand vrolijk. De afwerking is verfijnd met een lederen laag, hierdoor voelt de Real Blue zeer prettig aan, de zachte oorkussens werken hier zeker aan mee.

Teufel

Sound

De Real Blue is de eerste hybride koptelefoon van Teufel met een high definition sound. Het geluid is kristalhelder, waardoor het net lijkt alsof je live bij de opnames bent van jouw favoriete track. Dit heeft de koptelefoon te danken aan de grote lineaire HD drivers, de ventilatiekamer en de neodymium magneten. Verder klinkt de warm bas in de koptelefoon erg lekker. Het voelt alsof de wereld om je heen even niet meer lijkt te bestaan. Alles is ineens muziek. Je zou deze ook prima thuis op kunnen zetten om je af te zonderen wanneer je buurman weer eens op zondagmorgen een gat moet boren.

Ease of use

Door Bluetooth 4 is de geluidskwaliteit optimaal. Daarnaast kun je met een volle batterij zo’n 30 uur lang muziek luisteren. Ideaal voor als je weer eens vertraging hebt met de NS. Mocht je nou de Real Blue niet opgeladen hebben, geen probleem! Er zit een kabeltje in die je gewoon in je telefoon of laptop kan proppen. Zo kun je altijd muziek blijven pompen. Naast muziek luisteren kun je met de Real Blue ook bellen en skypen.

Doordat de koptelefoon lekker licht is, kun je ‘m gemakkelijk overal mee naar toe nemen. Je krijgt er overigens een kekke opbergtas bij waardoor je hem veilig stevig mee kan nemen. Voor de Real Blue hoef je niet je gehele spaarvarken kapot te rammen, want voor deze kwaliteit betaal je slechts een prima prijs. Extra mooi meegenomen is dat ‘ie nu tijdens de Black Deals weken van €229,95 is afgeprijsd naar €149,95. Hier vind je meer informatie over de Teufel Real Blue NC.


Teufel

Review Radio 3sixty

Geef deze gadget een mooi plekje thuis om zo ook in je comfortabele omgeving van al je favo muziek te genieten. De Radio 3sixty is dé wereldontvanger zoals die in 2018 zou moeten zijn.

Looks

Op het eerste gezicht lijkt deze radio regelrecht uit de jaren zeventig te komen. De old school-look is een mooie toevoeging voor in je huis. Het modieuze meubelstuk is lekker stevig en voorzien van forse antenne zodat je een zo goed mogelijke ontvangst hebt. Het dimbare display laat zien dat het toch een radio van nu is. Subtiel showt deze display de tijd, de zender en songtitels. Met de twee draaiknoppen kun je gemakkelijk het volume aanpassen en de verschillende mogelijkheden selecteren.

Sounds

We wisten niet wat we hoorden toen we de 3sixty aan-zwengelden. De hele redactie vulde zich met de favoriete muziek van de redacteur in kwestie. Door de ruimtevullende 360° sound kun je overal de muziek goed horen. Het is net alsof er 6 speakers staan in de ruimte, terwijl het toch echt uit deze zwarte doos lijkt te komen. Het kraakheldere geluid laat de muziek klinken zoals muziek moet klinken. De geïntegreerde downfire subwoofer heeft een lekker volle bas die je diep in je lichaam kan voelen. Ook een voordeel: deze speaker kan lekker hard, zonder de geluidskwaliteit te verliezen.

Teufel

Ease of use

Deze flexibele radio is makkelijk in het gebruik. Het is tevens een toegangspoort naar alle muziek van over de hele wereld: DAB+, internetradio, FM-radio, bluetooth aptX en Spotify. Er zelfs een wekker in de radio, dus je kan ‘m ook naast je bed neerzetten. Verder heb je nog een powerbank functie en een stabiele telescoopantenne. Kortom deze radio heeft alles wat een radio moet hebben, en nog een beetje extra.

De radio is niet licht, maar ook niet dat je denkt van ‘oeh, kut mijn rug breekt in tweeën’, doordat het een lekker compact formaatje is, kun je ‘m overal neerzetten. Je kan zelfs een bruine trui breien terwijl je Stairway to Heaven mee schreeuwt. Door het elegante uiterlijk kun je de radio eigenlijk overal in huis wel kwijt. Wat dacht je van feestjes? Je stouwt een afspeellijst in elkaar en je bent klaar. Nog wel even bier in huis halen. Hier vind je meer informatie over de Radio 3sixty. Tijdens de Black Deals weken is ‘ie bovendien afgeprijsd van € 279,99 naar €249,95, dus dat is lekker meegenomen.

https://www.youtube.com/watch?v=XspiV13tm8o

Reageer op artikel:
Review: de koptelefoon en radio van Teufel zijn de ultieme gadgets voor de muziekfanaat
Sluiten