Gouden Koets uit Netflix-serie voor groot bedrag geveild

De Gouden Koets uit de Netflix-serie The Crown is in Londen bij veilinghuis Bonhams geveild voor zo’n 56.280 Britse pond, omgerekend zo’n 65.000 euro. Deze koets is de enige replica van de originele gouden koets van de Britse koninklijke familie. Niet alleen de koets werd geveild, maar ook zo’n 160 andere items uit de beroemde serie waren te vinden op de veiling.  

Tijdens de veiling waren er dus een hoop dingen waar mensen op konden bieden. Andere hoogtepunten waren onder andere de replica van de mantel die Queen Elizabeth droeg tijdens haar kroningsceremonie. Ook werd er een groene jaguar, die sterk lijkt op de auto waar prinses Diana mee reed, verkocht voor 70.250 Britse pond. Dat is omgerekend zo’n 82.000 euro. Verder werden er replica’s van een baljurk van prinses Margaret en de voordeur van Downing street 10 verkocht voor bedragen van meer dan 10.000 euro.

Serie The Crown 

De serie is bedacht door Peter Morgan. Het gaat over de regeerperiode van Queen Elizabeth. Op 4 november 2016 was de eerste aflevering te zien en op 14 december 2023 was de laatste aflevering. In totaal zijn er 6 seizoenen. Per twee seizoenen is een andere actrice verantwoordelijk voor de hoofdrol van Queen Elizabeth, omdat er steeds een andere fase uit het leven van de vorstin wordt gespeeld. Elk seizoen bestaat uit 10 afleveringen. 

Prijzen

The Crown is een groot succes. Met de realistische verhalen die ze vertellen en de superieure acteerkwaliteiten produceert The Crown iets geweldigs. Dat de serie zo fantastisch is, blijkt maar weer uit de prijzen die ze hebben gepakt. Enkele prijzen waren 2 Golden Globes en 1 Emmy Award voor beste dramaserie. Daarnaast hebben ook vele acteurs en actrices, die spelen in de serie, prijzen gewonnen. In totaal heeft de serie 29 awards gewonnen, waarvan 7 Golden Globes en 22 Emmy Awards. 

Reageer op artikel:
Gouden Koets uit Netflix-serie voor groot bedrag geveild
Sluiten