Eindelijk is het zover: De Koenigsegg Jesko gaat records aan flarden rijden

Er is niets waar wij op deze aarde zoveel van houden als de geur van benzine op een vroege ochtend. Oké, misschien is dat een kleine leugen, want onze geliefde FHM500 (je kan vanaf nu weer stemmen) staat natuurlijk bovenaan. Toch weten we zeker dat we maar wat graag bij de recordpoging van de Koenigsegg Jesko zouden willen zijn. Een ochtendje uitlaatgassen en verbrand rubber maakt ons namelijk zo blij als een klein kind. De Koenigsegg Jesko gaat volgens haar Zweedse makers een duivelse snelheid van 531 kilometer per uur halen!

Wij zijn er helemaal klaar voor om de magische grens van 500 km per uur verbroken te zien worden. Wanneer de recordpoging plaats moet gaan vinden is nog niet duidelijk.

Koenigsegg Jesko

De Koenigsegg Jesko bestaat in twee types. Je kan één van de 125 Attack varianten kopen, waarmee je heerlijk het circuit of zelfs bochtige bergweggetjes op kan. Maar voor de échte snelheidsduivels biedt Koenigsegg de Absolut aan. Door onder andere een langere achtersteven en speciale velgen om luchtweerstand te voorkomen is dit een waar monster geworden. Een ander groot verschil tussen de Attack en de Absolut is dat de Attack over veel meer spoilers beschikt. De Absolut is echter niet gebouwd voor teveel bochtwerk en daarom heeft Koenigsegg het wijze besluit genomen om voor minder downforce te gaan op hun paradepaardje.

Recordpoging

In 2017 had Koenigsegg het wereldrecord van ‘snelste productieauto op aarde’ overigens al in handen. Toen verbrak de Agera RS het staande wereldrecord van de Bugatti Veyron door 454 kilometer per uur te rijden. Helaas voor de Zweden verbrak de SSC Tuatura vervolgens nipt het record, nadat de naald daar de 455.3 kilometer per uur had aangetikt. Als de Koenigsegg Jesko Absolut haar naam waar gaat maken, gaat dat record volledig aan flarden gereden worden. Met een beloofde topsnelheid van 531 kilometer per uur gaat de Absolut namelijk bijna 66 kilometer per uur harder!

Reageer op artikel:
Eindelijk is het zover: De Koenigsegg Jesko gaat records aan flarden rijden
Sluiten