Een redder worden bij de KNRM, Govert Sweep laat zien hoe het is

Vanaf vandaag is de vierdelige serie van Govert Sweep te zien, waarin hij een jaar lang heeft meegelopen met de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). Sweep stort zich als ode aan 200 jaar KNRM helemaal in de wereld van de redders.

In de serie neemt de videomaker ons mee in het leven van een redder. Sweep gaat de opleiding volgen tot redder, hij spreekt met ze en interviewt slachtoffers die zijn gered door de KNRM. ‘Ik hou ervan me volledig onder te dompelen in de wereld die ik onderzoek, en dat geldt zeker voor de KNRM’, aldus Sweep.

KNRM

De directeur van de KNRM, Jacob Tas, praat lovend over Sweep: “Geweldig hoe Govert op ontdekkingsreis door de jarige KNRM gaat.” Zijn verwondering laat je met andere ogen naar het werk van onze redders kijken.” Govert is aan het einde van de serie een echte redder en hier is de KNRM blij mee!

Volgens de directeur is het goed voor maatschappij als er een nieuwe generatie komt werken bij de KNRM. ”Dat is belangrijk om ook de komende 200 jaar veilige wateren te houden.”

Opleiding

Om helemaal onder te kunnen dompelen in de wereld, moet Govert eerst de opleiding tot redder volgen. Dit legt hij allemaal vast en kunnen we dus terugzien in zijn serie. De eerste oefeningen heeft de redder in spé al voltooid. Dat is zijn de EHBO- en reanimatiecursus, een sport medische keuring en de Helicopter Escape Training (HUET). Bij de laatste moet je als drenkeling uit het water worden gered bij KNRM Huizen. Daarnaast moet je een medische evacuatie doen waarbij hij op een vrachtschip via een touwladder, een brancard met patiënt naar beneden moest hijsen bij. Dat is niet niks!

In de serie neem Govert deel aan acties en bezoekt hij meerdere reddingsstations. We kunnen veel spectaculaire reddingsoperaties verwachten en dat is ook te zien in de trailer:

Govert Sweep

Deze 26-jarige avontuurlijke jongen doet altijd extreme dingen waar je wel naar wil kijken, maar te spannend is om zelf te doen. Hij wandelde bijvoorbeeld twee weken door Afrika met een militair en is hij gaan overleven in het wild met -23 graden. Nu heeft hij dus weer iets nieuws voor ons in petto en wij kunnen niet wachten!

200 jaar KNRM

Van dit jubileumjaar wordt gebruik gemaakt om meer bekendheid te geven aan de maatschappij. De KNRM zorgt er namelijk voor dat wij als mensen, maar ook dieren, veilig het water in kunnen gaan. Volgens Tas is het belangrijk dat we op een veilige manier ‘het land van het water blijven. De beelden die je hieronder ziet vatten precies samen wat de reddingsbrigade allemaal doet en hoe belangrijk het eigenlijk is voor ons:

Reageer op artikel:
Een redder worden bij de KNRM, Govert Sweep laat zien hoe het is
Sluiten