We spraken met Kimberley Klaver over vechten, vrouwen en Vechtershart

Redactie 30 apr 2017 Girls

Ze is een van de pareltjes uit het vaderlandse actrice gilde en behoort zonder twijfel tot de mooiste vrouwen van ‘t land. Niet voor niets stond Kimberley Klaver vorig jaar in de top 50 van de lijst der lijsten. Wij zijn dan ook maar wat blij dat we elke zondag van haar kunnen genieten in de vette serie Vechtershart. Wij spraken met de blondine over haar rol, stomende samenwerking met Waldemar Torenstra, vechtsporten, vrouwen, toekomstplannen,  en natuurlijk over de FHM500.

Je speelt in Vechtershart Kirsten Volgers. Vertel!
Kirsten is een vrouw die verliefd is geworden op bokser Nick Roest. Ze kiest eerst voor zichzelf, voor haar tv-carrière, ze wil de nieuwe Sylvie Meis worden. In seizoen 1 van Vechtershart komt Nick na 4 jaar cel eindelijk vrij en is Kirsten in de tussentijd haar eigen weg gegaan.. Maar als Nick weer vrijkomt, blijkt de liefde tussen die twee sterker dan ze had gedacht en wil ze hem weer. Ze is berekenend, maar de liefde voor Nick is haar zwakke punt. Nick is een moeilijke man. Hij gaat vreemd en zit in de bajes, maar Kirsten is oprecht verliefd en wil hem boven alles. Het is een heel explosief stel.

Ligt de rol van Kirsten dicht bij jezelf?
Het enige wat ik van mezelf herken in Kirsten is de passie. Ze handelt uit gevoel en is recht door zee. Zo ben ik ook, ik wil ergens helemaal voor gaan en mij daar compleet aan wijden. Je kunt niet slecht gemotiveerd aan het werk gaan, dat is niet goed. Passie is haar drijfveer en ze kiest wat zij wil, daarom kiest ze ook voor Nick.

Kimberley Klaver Vechtershart
Foto: Pief Weyman

De serie gaat over kickboksen/MMA. In de serie sta je middenin een gewelddadig milieu. Ben je liefhebber van vechtsporten?
Het is een mooie sport. Het is natuurlijk gewelddadig want het is een vechtsport. Maar het is ook de competitie, het uithoudingsvermogen om elke dag trainen en het respect voor elkaar. Dat zijn kanten van de sport die ik bewonder en je niet ziet als de vechters die paar minuutjes in de ring staan. De serie heeft het binnengebracht. Ik ben zelf ook bloedfanatiek en ik ga een uitdaging niet uit de weg.

Met wie zou je wel in de ring willen stappen om een robbertje te vechten?
Tim Hofman! We zouden ons kapot lachen denk ik. Onze gezamenlijke goede vriendin Talisia mag ons dan wel coachen.

Je speelt ook naaktscènes in de serie. Ongemakkelijk?
Het is natuurlijk ongemakkelijk! De eerste keer even je kleren uittrekken op de set is niet echt chill als het hele productieteam klaar staat maar je bent een verhaal aan het vertellen. Dan voel je de zenuwen wel en kan ik mij een prettigere omgeving voorstellen. Maar je moet bedenken dat we een verhaal aan het vertellen zijn en het verhaal wordt beter met deze scène, dan gaat de knop om en ben je aan het acteren. Het is wat lastig om jezelf dan terug te zien want dat zijn Kirsten en Nick op het scherm, dat is niet Kimberley. Als ik terugkijk, ben ik Kim en ben ik niet in de rol en ben ik mijn kwetsbare zelf.

Waldemar Torenstra Vechtershart
Foto: Pief Weyman

Hoe is het om met Waldemar Torenstra te spelen?
Ik heb een mega klik met hem. Waldemar stelt me op m’n gemak en denkt mee. Hij is heel sympathiek en heeft bijzonder veel humor, dat is erg fijn om mee samen te werken. Humor is zeer belangrijk, daar hou ik echt van. Daarnaast heeft Waldemar zoveel ervaring, hij is professioneel en dat maakt zo’n serie maken, of een ongemakkelijke naaktscène, een stuk makkelijker.

Nice. Je zit tegenwoordig bij Q-Music. Wat doe je daar precies?
Ik was met Vechtershart en Linda TV bezig. Ik werk daar als programmamaker en Q-Music vond dat interessant omdat zij ook een uitzending voor ogen hadden. Het is een creatief proces en je moet continu iets nieuws bedenken, daar ligt een grote uitdaging. En na het eerste gesprek was daar zo’n klik dat ik zeker wilde proberen er iets moois van te maken. Ik krijg daar zoveel ruimte en het is erg leuk. Het is de middagshow die live wordt uitgezonden. Dat zorgt ervoor dat je continu geconcentreerd moet zijn, je kan niks overdoen zoals ik in de filmwereld gewend was.

Kim Feenstra zei in de FHM500 dat jij de mooiste billen van Nederland hebt…
Hahaha, we zijn heel goed met elkaar. Kim is chaotisch, maar ze is echt een prachtige vrouw met een pure ziel. Ze is heel oprecht en eerlijk, ze is een topper. Ja ik hoor het ook wel vaker dat er over mijn achterwerk wordt gepraat. Op de middelbare school gebeurde dat veel. Het was vaak positief, maar ook weleens een nare opmerking. Zo werden mijn billen weleens een bijzettafel genoemd. Tegenwoordig krijg ik alleen nog maar complimenten gelukkig, dat vind ik fijn. We mogen elkaar allemaal wel wat meer echte complimenten geven, dat vindt niemand vervelend en is goed voor je zelfvertrouwen.

Red lips by @ellisfaascosmetics Happy to see that @nhowrotterdam collabs with the best Dutch Make Up Brand ever!

A post shared by Kim Feenstra (@k2im) on

Wie vind jij de mooiste vrouwen van Nederland?
Kim Feenstra, zonder twijfel. Ze straalt seks en klasse uit. Ze vertelt een spannend verhaal met haar verschijning en uitstraling, dat vind ik mooi. Kim is sterk en in control, dat komt goed over en bewonder ik, ze is een power vrouw en lekker gek. Lauren Verster vind ik ook hartstikke mooi. Ze heeft zulke mooie benen en iedereen is jaloers op het haar van Lauren. Daarnaast heeft ze natuurlijk ook een heel knap gezicht en is ze stoer, dat wordt ook wel duidelijk als je haar programma’s ziet.

Wat vind jij aantrekkelijk in een vrouw?
Vrouwen met een randje trekken mij aan, dus als ze niet in een hokje zijn te plaatsen. Ik heb vrienden die heel divers zijn, zo blijven ze verrassen en blijft het spannend. Mijn ideale vrouw moet een beetje gek en spannend zijn. De passie straalt ervanaf, ze is explosief. Ze kijkt stout uit de ogen, uitstraling vind ik alles. Ik voel me zeker aangetrokken tot vrouwen en daar kijk ik dan ook graag naar.

Je hebt in duizenden films en series gespeeld, welke zou je graag nog eens willen doen?
Met Vechtershart hoop ik nog lang door te kunnen gaan. Het is nog lang niet klaar tussen Nick en Kirsten. De cast en het productieteam zijn daarnaast fantastisch, het is zo fijn werken. Het is rauw en ik vind het geweldig. Maar een romantische komedie lijkt me ook wel leuk in de toekomst. Dan wel eentje met een nieuw verhaal, dat is interessant voor later.

Net zo’n fan als wij van Kimberley! Stem op haar in de FHM500!

Vechtershart zie je elke zondag om 20:25 uur bij BNN op NPO3

Reageer op artikel:
We spraken met Kimberley Klaver over vechten, vrouwen en Vechtershart
Sluiten