Ketchup in de koelkast of pantry? We hebben eindelijk antwoord

Sommige discussies gaan we nooit uitkomen met zijn allen. De emoties kunnen soms hoog oplopen en er zullen vast al enkele relaties op zijn geklapt. Of vriendschappen verbroken. Messi of Ronaldo, pizza met of zonder ananas of ketchup: wel of niet in de koelkast? In die laatste lijkt nu een doorbraak te zijn gekomen. Ketchup-pionier Heinz mengt zich in de discussie en zijn maar even duidelijk. Het hoort in de koelkast. Of ijskast? Daar gaan we weer.

Ketchup discussie

Het is er echt zo een waar we nooit uit leken te komen. Team koelkast versus team pantry. Allebei hebben ze hun argumenten en houden ze voet bij stuk. Je moet er ook een mening over hebben lijkt het wel. In de koelkast blijft het langer houdbaar, zegt team koelkast. Maar wie doet er nu weer koude ketchup op warm eten, vraagt team pantry zich af. Ja, daar komen we dus niet uit.

Op de interwebz zijn de gemoederen in deze discussie al meermaals hoog opgelopen en het andere team wordt doorgaans uitgemaakt voor psychopaat of niet te vertrouwen. De Twitter-admin van Heinz was er klaar mee en besloot duidelijkheid te scheppen: “FYI: Ketchup. goes. in. the. fridge!!!” Nou, weten we dat ook weer. In een polletje onder de tweet stemt overigens ook bijna een derde op koelkast.

Dat houdbaarheidsargument is trouwens best een redelijke. Als je de ketchup in je pantry bewaart, komt er zuurstof bij en dat vinden bacteriën heerlijk. Je ketchup bederft dus sneller. Voor je hem opent maakt het niet uit. Dan is de fles goed gesealed met dat lipje en komt er dus sowieso geen lucht bij. Daarom kan hij in de supermarkt ook gewoon buiten de koeling staan. Zo, weten we dat ook weer. Kunnen we gerust verder met onze dag. En ga jij nu maar eens heel snel die ketchup in de koelkast zetten. Als je dat nog niet hebt gedaan.

Reageer op artikel:
Ketchup in de koelkast of pantry? We hebben eindelijk antwoord
Sluiten