VVD knalt ketamine nummertje onder Prinsjesdagvideo

Een grappige stagiair die van feesten houdt? Een freelancer die dacht effe een leuk geintje uit te halen. Of wil Mark zichzelf gewoon verdoven nu blijkt dat het vertrouwen in hem begint in te kakken? Want we weten, inkakken is bijnakken. Hoe dan ook, het blijft keta vaag.

De VVD postte gister een vrolijke reel van Prinsjesdag op hun Instagram-account. Het liedje dat je onder de video hoort, is ‘Pet van Ket’. Je zou denken dat dit hoogstwaarschijnlijk een fout was van de VVD, als je weet wat ket is. Ket staat voor ketamine. Een narcosemiddel waar je zelfs paarden mee plat kunt krijgen. Als narcosemiddel heeft ketamine veel bijwerkingen, zoals bijvoorbeeld hallucinaties. Tegenwoordig wordt daarom tijdens operaties vaker voor andere narcosemiddelen gekozen.

Keta vaag

Hoewel ketamine in de geneeskunde misschien wat minder populair is, is ketamine als partydrug uiterst populair. Techno-dj Reinier Zonneveld heeft op de populariteit van de drug ingespeeld. Hij heeft hier namelijk een lied over gemaakt, genaamd ‘Pet van Ket’. Het lijkt natuurlijk sterk dat de politieke partij expres dit nummer heeft gekozen. Of zou het ook kunnen zijn dat de VVD hiermee een liberaal drugsbeleid insinueert? Nu het vertrouwen in onze minister daalt probeert hij misschien zieltjes te winnen bij de ravers van de samenleving. En daar zijn sterke middelen voor nodig.

Instagram

Instagram gaat los in de comments van het filmpje. “Dacht altijd dat de VVD meer van de sos was”, “Geen miljoenen nota, maar miljoenen noten” en “VVD, Vies Veel Drugs”. Maar ook de oplettende Instagrammer heeft onze theorie in de gaten. “Sneak peek in het liberale drugsbeleid van de VVD” wordt er gereageerd.

We zullen er snel genoeg achter komen hoe dit heeft kunnen gebeuren. Is dit een fout of gaan we straks grammen rammen? Als de volgende VVD-campagne zal luiden ‘Reteketet met de VVD aan de Ket’ weten we genoeg.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door VVD (@vvd)

Reageer op artikel:
VVD knalt ketamine nummertje onder Prinsjesdagvideo
Sluiten