Kees tekent de Johan Cruijff Arena op indrukwekkend gedetailleerde wijze na

Redactie 11 Oct 2019 Entertainment

Kees was gister te gast bij De Wereld Draait Door. Voor een speciale gelegenheid, want hij heeft de Johan Cruijff Arena tot in detail nagetekend. ‘De moeilijkste opdracht die ik ooit heb aangenomen’, zegt Kees. Het resultaat is fantastisch. Of om met Kees te spreken: ‘een prestatie van megaformaat’.

Dit alles haarfijn vastgelegd op camera door Monique Nolte. In 2014 werd de documentaire ‘Het Beste voor Kees’ uitgeroepen tot beste documentaire van de afgelopen vijf jaar. Daarin wordt Kees Momma gevolgd, de uiterst sympathieke autistische jongen, met een weergaloos gevoel voor de Nederlandse taal.

Johan Cruijff Arena

Kees heeft ons allang voor zich gewonnen. Niet in de laatste plaats dankzij ‘waterstofbommen op Mofrika’. Maar onze sympathie wordt alsmaar groter en groter. Nu komt er in de vorm van ‘Kees vliegt uit’ een vervolg op de hitdocu. Het is de bedoeling dat de première van die docu in de Johan Cruijff Arena plaatsvindt en daarom maakte Kees een uiterst gedetailleerde tekening van het Ajax-stadion.

Tekening Kees Momma Johan Cruijf Arena
Foto: screenshot video

Meesterwerk

In totaal heeft Kees er zes en een halve week over gedaan. Gister was hij te gast in DWDD om de tekening te presenteren. Het leverde weer als vanouds heerlijke televisie op. Ongelooflijk hoe precies het stadion is nagetekend. Dit is een absoluut meesterwerk.

Uitgebreide versie hieronder:

Reageer op artikel:
Kees tekent de Johan Cruijff Arena op indrukwekkend gedetailleerde wijze na
Sluiten