Kees bij De Wereld Draait Door (en zijn verslag daarover) is fantastisch

Redactie 1 apr 2019 Entertainment

Je kent Kees. Kees van ‘waterstofbommen op Mofrika’. Kees die zo heerlijk kan schelden in de auto. Kees met z’n schitterende vocabulaire van de Nederlandse taal. De autistische Kees. Kees de sympathieke held. Laatst week was hij te gast in De Wereld Draait Door en dat is briljant tot in elk detail.

De reden waarom hij te gast was is omdat er mogelijk een vervolg komt op ‘Het beste voor Kees’. Documentairemaker Monique Nolte verklaarde eerder al tegen Lindanieuws dat er een nieuwe docu over Kees zit aan te komen. Alleen zijn daar nog wat centjes voor nodig, daarom is er een crowdfundingsactie opgestart.

Beste documentaire

Onlangs werd de documentaire uitgeroepen tot de beste documentaire van de afgelopen vijf jaar. Niet meer dan logisch dat heel Nederland smacht naar meer over Kees. Zelden een persoon gezien die zo puur is. Als hij boos is dan laat hij in ferme, maar altijd nette bewoordingen weten dat hij boos is. Als hij zijn hart wil luchten dan zegt hij dat hij zijn hart wil luchten. Als hij iets mooi vindt dan zegt hij in voortreffelijke oer-Hollandsche volzinnen dat hij het prachtig vindt. Kees is simpelweg een man om van te houden.

De documentaire van Monique is inmiddels al weer vijf jaar geleden en het gaat hartstikke goed met Kees.. Je hoort vaker dat autisten een speciale gave hebben. Dat geldt ook voor Kees. In de documentaire zagen we hem al Japans leren, maar Kees heeft ook de gave om iets ontzettend gedetailleerd na te tekenen. Zo is hij tegenwoordig beroepstekenaar, horen we als hij te gast is bij Matthijs.

Peter R. de Vries?

Een heerlijk fragment uit De Wereld Draait Door, waarin Kees alleen maar meer aan sympathie wint. Het wordt alleen maar mooier, als we een fragment zien waarin we Kees achter de schermen bij DWDD zien. Humberto Tan komt binnen gelopen als Kees zit te eten, maar dat geeft niet. Of zoals Kees zegt: “Als twee bekende Nederlanders elkaar ontmoeten, dan is dat een unieke kans.” Let vooral ook op zijn antwoord als hem de vraag wordt gesteld of hij Peter R. de Vries al heeft gezien.

Geniaal verslag

Dan is het nog niet over met de pret, want het beste wordt voor het laatst bewaard. Via een e-mail aan Monique bedankt Kees haar voor een onvergetelijke avond. In een uitgebreid verslag vertelt hij hoe hij zijn gastheerschap bij DWDD heeft beleefd. Van een uitgebreide lofzang voor de taxichauffeur tot het oorverdovende lawaai uit het gebouw als de band een minuutje mag spelen. Mooier had dit niet verwoord kunnen worden. Kees, jij bedankt voor je bestaan. Natuurlijk hopen wij dat er genoeg geld wordt ingezameld voor een vervolg op de documentaire. Hier kun je wat centjes doneren.

Reageer op artikel:
Kees bij De Wereld Draait Door (en zijn verslag daarover) is fantastisch
Sluiten