Karuizawa komt met een exclusief maar peperduur whisky-drieluik

Heb je toevallig nog een geheim koffertje met heel veel geld staan waar je vanaf wil? Dan kun je dat opsturen naar ons, worden we blij van. Als je er ook graag iets voor terug wil zien, kun je het beter op de post naar Japan doen. Naar de whiskybranderij van Karuizawa om precies te zijn. Dan sturen zij je vervolgens een set van drie hele bijzondere flessen op. In totaal gaat het om $50.000.

Ja. We wilden je die prijs toch meteen even meegeven. Niet dat je straks watertandend dit artikel leest om vervolgens te ontdekken dat het je een heel jaarsalaris kost.

Karuizawa

Hé, je bent er nog. Of je hebt te veel geld over, of je bent gewoon nieuwsgierig naar waarom dit flesje vloeibaar goud zoveel kost. In beide gevallen: gezellig dat je blijft lezen. En we zullen je eens haarfijn uitleggen wat hem nu bijzonder maakt. Die Karuizawa-branderij bestaat dus helemaal niet meer. Nee, het is niet een of andere Japanse scam, de branderij heeft gewoon zijn deuren gesloten in 2011.

Daarvoor stopten ze al met produceren rond de eeuwwisseling. En dat terwijl ze al vijftig jaar naam hadden gemaakt met serieus goed spul. En daar hadden ze dus nog steeds iets van liggen. En die verpakken ze nu in hele speciale pakketjes.

Acclaim Collection

Voor deze collectie werkte Karuizawa samen met kunstenaar David Stanley Hewett. Hij ontwierp de fles en de ‘doos’ waar ze in arriveren. Doos is in deze alleen echt veel te oneerbiedig. Het is echt een kunstwerk namelijk. De deuren zijn versierd met 24-karaat bladgoud. Als je die deuren opent, tover je drie flessen tevoorschijn met batches uit 1999 en 2000.

Met alcoholpercentages van 60,8%, 61,1% en 61,4%, is het sterk spul. Maar daarom niet minder lekker. David heeft de flessen zo ontworpen dat ze lijken op Samurai-vechters. Er zijn in totaal 50 sets gemaakt. Maar ja, voor die $50.000 mag je ook wel iets heel exclusiefs verwachten.

Karuizawa
Foto: Dekantā
Reageer op artikel:
Karuizawa komt met een exclusief maar peperduur whisky-drieluik
Sluiten