Karma Automotive onthult de Kaveya: een EV-supercar van 1.180 pk

We hebben weer leuk nieuws in de scene van elektronische auto’s! Karma Automotive heeft zojuist hun nieuwste beest losgelaten, en geloof ons, het is een verbazingwekkende wagen. Maak kennis met de Kaveya, een geweldige EV-supercar met 1.180 pk die de concurrentie letterlijk in het stof laat liggen. 0 tot 100 km/uur in minder dan drie seconden. Ja, dat lees je goed. Dus waar gaat de hype over? Laat ons het voor je opsplitsen.

Karma Automotives, het brein achter de Revero GT, heeft zichzelf overtroffen met de Kaveya. Bij deze elektrische krachtpatser gaat het niet alleen om het redden van de planeet, maar ook het domineren van het asfalt met serieuze stijl en snelheid.

Foto: Karma Automotive

Design van de toekomst

Zet je schrap voor meer, want de Kaveya is niet alleen een snelheidsduivel; het is een meesterwerk op het gebied van design. De Kaveya, geïnspireerd op de eerdere EV’s van Karma Automotive, beschikt over een ontwerptaal die zowel vertrouwd als uiterst geavanceerd is. Een tweedeurs schoonheid met twee zitplaatsen, een lage, dreigende houding en een ultra-aerodynamische carrosserie.

Foto: Karma Automotive

Solide basis

Deze EV-supercar, afkomstig uit de zonnige kust van Californië, is meer dan alleen een mooi gezicht. Hij is gebouwd rond een aluminium spaceframe-chassis, waardoor hij een solide basis heeft. Maar hier wordt het nog interessanter: de hele carrosserie is gemaakt van koolstofvezel. Het gaat niet alleen om uiterlijk, het gaat om lichtgewicht, waardoor de Kaveya een waar wonder van moderne techniek is.

Foto: Karma Automotive

Specsss

En dan de opties. De Kaveya zal in meerdere uitrustingsniveaus op de markt verschijnen. Het basismodel is niet traag en beschikt over een respectabele 400 kW (dat is 536 pk, voor het geval je meetelt). Maar wacht, er is meer. Bij het topmodel worden de zaken krankzinnig: een duizelingwekkende 880 kW (dat is een verbluffende 1.180 pk) en een monsterlijk koppel van 1.270 Nm.

Uit een film

Maar het gaat niet alleen om brute (elektrische) kracht. De Kaveya pronkt met een design dat rechtstreeks uit een sci-fi film komt. Strakke lijnen, futuristische rondingen en een uitstraling de schreeuwt “Ik ben de toekomst en ik ben hier om de show te stelen.”

En ook zeker niet onbelangrijk, het interieur. Het is alsof je in de cockpit van een spaceship stapt. Hightech bedieningselementen, luxueuze afwerkingen. Karma Automotive heeft aan alle mogelijke dingen gedacht.

Foto: Karma Automotive

Prestaties &  duurzaamheid

Het blijft natuurlijk een EV, dat betekent dat hij niet alleen snel is, maar ook schoon en groen. Je kunt al die pk’s en kracht ontketenen zonder een schuldig geweten over het milieu. Karma Automotive bevindt zich op een goede plek tussen prestaties en duurzaamheid.

Oh, de volgende keer dat iemand zegt dat elektrische auto’s voor boomknuffelaars zijn, verras hem dan met alle Kaveya-statistieken. Kijken of hij dat nog wat te zeggen heeft! Het is een gamechanger, een showstopper en een kijkje in de toekomst van elektrische supercars. De wagen wordt verwacht begin 2025, dus we hebben nog wel effe de tijd om te sparen.

Reageer op artikel:
Karma Automotive onthult de Kaveya: een EV-supercar van 1.180 pk
Sluiten