Kwade Kanye West beweert dat Adidas hem voor 4 miljard dollar heeft aangeklaagd

Het is niet de eerste keer dat Kanye West weer het gesprek van de dag is op Instagram. Hij beweert namelijk dat hij een flinke rechtszaak aan zijn broek heeft hangen. Volgens de rapper heeft Adidas hem aangeklaagd voor maar liefst 4 miljard dollar. Zou het waar zijn, of is het een schreeuw om aandacht?

Ye doet de onthulling nadat hij een post van sneakerplatform ATATF zag die zijn nieuwe schoen YZY Pods bekritiseerde. In de post gaf het platform aan dat de maten van de Pods op het zacht gezegd vreemd zou zijn. Op de foto zie je iemand die een veel te grote YZY Pod past met de caption: “Dus, is dit wat ze bedoelen als maat 3 past bij maat 10-13 in de Yzy Pod?’’

”Speel niet met mij”

Toen Ye het bericht zag, stuurde hij een merkwaardige dm naar het platform, waarin hij het advies gaf om een maat kleiner te bestellen. ”Neem maat één. Speel niet met mij. Het is niet grappig. Ik heb hier meer dan een jaar aan gewerkt en ze zelf uitgebracht.” De rapper zegt vervolgens ook nog dat Adidas alles van hem kopieert.

Je kan in ieder geval zeggen dat hij zijn mening niet onder stoelen of banken schuift. Als dat nog niet genoeg is, zegt Ye het volgende: ”Adidas sleept me voor 4 miljard dollar voor de rechter en verkoopt mijn schoenen zonder mij te betalen. Ook zeggen ze dat ik misbruik heb gemaakt van de marketing, terwijl ik de marketing ben. Je hebt geen idee hoeveel moeite ik steek in alles wat we doen.”

Support

De beheerder van ATATF laat uiteindelijk weten dat ze de rapper altijd supporten: “Ik sta achter Kanye’s innovaties, leiderschap en denkwijze”. Ye lijkt daar vervolgens aan toe te geven en beëindigt de commotie op een vriendelijke manier: ”Ik waardeer je steun enorm”.

Het Duitse bedrijf heeft nog niet gereageerd op de uitspraken van de rapper. Of ze dat überhaupt doen, is nog maar de vraag.

 

Reageer op artikel:
Kwade Kanye West beweert dat Adidas hem voor 4 miljard dollar heeft aangeklaagd
Sluiten