Office upgrade? Zo zorg jij voor een gruwelijke inrichting van jouw kantoor

Het is belangrijk hoe je werkplek eruit ziet. Niet alleen voor klanten, maar ook voor iedereen die er werkt. Een kantoorinrichting waar je warm van wordt is dan ook goed voor de productiviteit en dus het bedrijf. Iedereen zal met zo’n kantoor inrichting met plezier naar zijn werk gaan. Maar wat is een kantoorinrichting waar je warm van wordt? Laten we eens kijken..

Waarom investeren in een kantoorinrichting waar je warm van wordt?

Voordat we gaan kijken naar wat het precies inhoudt, laten we kijken naar waarom je hierin zou investeren. Hoe voel je je in een koude, steriele omgeving vergeleken met een ruimte die warmte en comfort uitstraalt? Juist, de omgeving waarin we werken beïnvloedt hoe we ons voelen. Dit heeft dan ook weer effect op hoe we presteren. Een kantoorinrichting waar je warm van wordt maakt het makkelijker om ‘s ochtends naar je werk te komen.

Naast het eigen belang wat je zult hebben bij een hot kantoor inrichting, straalt het ook succes uit naar klanten. Het is het visitekaartje van je bedrijf bij bezoekers, deze investering is het dus zeker waard.

Wat is dat dan, een kantoor inrichting waar je warm van wordt?

Ja, wat is dat dan. Dat is natuurlijk voor iedereen anders. Wat het niet is, is een slecht verlicht stoffig kantoor zonder uitstraling en karakter. Elk bedrijf en elke ruimte zijn anders, echter zijn er wel een aantal aspecten die je kunt toevoegen om je kantoor inrichting naar een nieuw level te tillen.

Probeer grote open ruimtes te creëren

Grote open ruimtes geven niet alleen een mooi open effect, het heeft nog meer voordelen. Ze moedigen samenwerking en communicatie aan en zorgen voor transparantie. Je wilt natuurlijk niet gelijk je hele verdieping open gooien, het is ook belangrijk om hoekjes te hebben met privacy. Gevoelige informatie hoeft niet met iedereen gedeeld te worden.

Een eyecatcher

Een kantoor inrichting waar je warm van wordt heeft een eyecatcher. Het kan een groot logo zijn, of een uitgebreide display met producten of gewoon een boom. Wat het ook is, het moet succes en stijl uitstralen.

Natuurlijk licht en planten

Natuurlijk licht is een must op een kantoor waar je warm van wordt. Is er iet genoeg natuurlijk licht, maar wil je toch een kantoor waar je warm van wordt? Schakel dan de hulp in van https://www.ditt.nl/, zij kunnen slimme en stijlvolle oplossingen vinden voor je ruimte. Planten zijn ook absoluut noodzakelijk. Ze zuiveren de lucht, voegen sfeer en warmte toe én zijn goed voor de gezondheid. Waarom zou je dan geen planten nemen, toch?

Comfortabele en flexibele werkplekken

Comfort is ook een must bij een kantoorinrichting waar je warm van wordt. Zorgt voor relax opties en goede bureaustoelen. Denk ook aan ergonomie bij het herinrichten van het kantoor en bied verschillende opties aan. Sommigen houden van staan, anderen van een zachte bank. Biedt variatie, zodat iedereen zijn ideale plek kan vinden. Zo blijf je flexibel en iedereen tevreden.

Hoe creëer je zo’n kantoorinrichting?

Het klinkt misschien als een hele opgave, maar het creëren van een kantoorinrichting waar je warm van wordt is zeker haalbaar. Hier speelt Ditt. Officemakers een rol als je het niet zelf wilt doen. Met hun expertise in het ontwerpen van inspirerende werkplekken kunnen ze een omgeving creëren die precies aanvoelt als ‘thuis’. Maar hoe begin je hier zelf mee? Bepaal wat ‘warmte’ voor jou en je team betekent. Is het gezelligheid, is het kleur, is het natuur? Maak een moodboard met ideeën en inspiratie.

Kijk naar je huidige kantoorruimte en bedenk hoe je deze kunt aanpassen. Waar kunnen open ruimtes komen? Waar kunnen de eyecatchers het beste staan? Hoe zorg je voor zoveel mogelijk natuurlijk licht? Denk aan iets dat echt ‘wow’ zegt en past bij de identiteit van je bedrijf. Het hoeft niet groots of duur te zijn, zolang het maar karakter heeft. Kies voor een mix van grote en kleine planten en plaats ze op plekken waar ze gezien worden maar niet in de weg staan. Denk aan de verschillende werkstijlen binnen je team en probeer voor elk wat wils te bieden.

Zodra alles op zijn plaats staat, neem dan de tijd om te observeren hoe mensen de ruimte gebruiken. Vraag om feedback en wees bereid aanpassingen te doen. Een warme kantoorinrichting is nooit echt ‘af’; het evolueert met je team mee.

Reageer op artikel:
Office upgrade? Zo zorg jij voor een gruwelijke inrichting van jouw kantoor
Sluiten