Juventus krijgt een eigen serie op Netflix

Redactie 11 okt 2017 Entertainment

Het is een van de mooiste en succesvolste clubs van Europa. Het bracht prachtige spelers voort als Alessandro Del Piero, had klasbakken als Michel Platini (foto), Roberto Baggio, Zinedine Zidane, Pavel Nedved, Fabio Cannavaro en Andrea Pirlo in de gelederen en is op dit moment bezig aan een indrukwekkende hegemonie in Italië. We hebben het natuurlijk over La Vecchia Signora, oftewel Juventus.

De Oude Dame dus. Een van de mooiste bijnamen in het voetbal. Die hebben ze te danken aan het feit dat het, op Genoa na, de oudste club van Italië is. Ze spelen in fantastische zwart-witte shirts die een andere mooie bijnaam I Bianconeri (de Wit-Zwarten) opleveren. Of wat dacht je van Juve zebre, wat zoveel als De Zebra’s betekent.

Van oudsher is het al een club die de prijzen aaneenrijgt. Het is de klassieke opponent uit het noorden die het opneemt tegen de mondaine Romeinen of de patserige Milanezen. Op dit moment maakt Juve jacht op de zevende titel op rij. Als je bedenkt dat ze in 2006 werden teruggezet naar de Serie B vanwege een omkoopschandaal, kun je dat een aardige revanche noemen.

Niet zo gek dus dat Netflix heeft besloten om een serie te wijden aan de club uit Turijn. Die zal komen in een documentaire van vier afleveringen van een uur. “Netflix is the home of passionate storytelling, and there are no more passionate fans than those of the Bianconeri. We are excited to have unique, exclusive access to one of the most important squads in the world”, zegt Erik Barmack, vicepresident International Original Series bij Netflix.

Het gaat hier om een primeur, want het is de eerste keer dat er een Netflix-serie over een voetbalclub wordt gemaakt. Vinden wij mooi. We houden je op de hoogte.

Esquire.nl

Reageer op artikel:
Juventus krijgt een eigen serie op Netflix
Sluiten