Journalist van The New Yorker geschorst na masturberen tijdens Zoomgesprek

Ok, we geven gelijk al toe: we snappen dit wel. Soms zijn de camera’s en de microfoons uit en is het gesprek niet super interessant. We snappen dan wel dat je even gaat knoppoetsen om het leven even wat meer verrijking te geven. Het is alleen niet handig om dat te doen als je camera wél aanstaat en je middenin een belangrijk gesprek zit. Tja, dat gebeurde dus Amerikaanse journalist Jeffrey Toobin van het tijdschrift New Yorker.

De journalist werkte al 25 jaar bij het magazine en was daarna een terugkomende gast bij CNN.

Volle vergadering

Jeffrey had geen slechter moment kunnen kiezen om te doe-het-zelven. Het was namelijk een gesprek tussen New Yorker en WNYC radio, waarbij meerdere bekende gezichten uit de stad te zien waren. Ze waren bezig met een sketch waarbij iedereen een rol kreeg in de Amerikaanse politiek. Je zou dan denken dat Donald Trump en Joe Biden de focus zijn van de call, maar die rol ging naar de knakworst van Jeffrey. Toen de ‘democraten’ en ‘republikeinen’ van het stuk in een losse breakoutsessie zaten, vond hij het namelijk tijd om een boom op te zetten. Jeffrey had alleen gemist dat zijn microfoon niet alleen aan stond, maar ook naar beneden gericht was. Oeps.

Schorsing

Logischerwijs, ook al is het misschien een dom ongelukje, werd ‘ie dus geschorst. De staff van New Yorker kreeg al vrij snel na het incident een mailtje. Daarin werd uitgelegd dat het tijdschrift de zaken onderzoekt. De woordvoerder van New Yorker, Natalie Raabe, bevestigt dat: “Jeffrey Toobin is tijdelijk geschorst terwijl wij alles onderzoeken.” Jeffrey zelf reageerde ook. Hij zei dat het écht niet de bedoeling was. Daarnaast heeft de voorhuidjogger zijn verontschuldigingen gemaakt tegenover z’n collega’s en vrouw. Tja, we zullen vanzelf zien of dat genoeg is om z’n baan te behouden.

Reageer op artikel:
Journalist van The New Yorker geschorst na masturberen tijdens Zoomgesprek
Sluiten