Journalist belandt middenin heftig vuurgevecht tussen Colombiaans leger en de FARC

redactie 10 aug 2016 Entertainment

Sinds de muerte van Pablo Escobar is het er in Colombia niet echt rustiger op geworden. Tussen het Colombiaanse leger en de guerillas van de FARC is er nog altijd een hevige drugsoorlog gaande. Romeo Langlois, een Franse journalist van France24 ging met het Colombiaanse leger op pad om de labs van de FARC te bekijken en verslag te doen van de strijd.

Precies op het moment dat de journalist zich in de jungle begeeft worden ze ingesloten door de guerillastrijders. Een hevig vuurgevecht breekt uit tussen beide rivaliserende kampen, terwijl de journalist zich in het epicentrum van de oorlog begeeft. Stukje participatiejournalistiek van de bovenste plank. Helemaal als hem wordt gevraagd om een wapen op te pikken en mee te schieten.

Uiteindelijk wordt de groep gevangen genomen door de guerillastrijders, inclusief de reporter. Na 33 dagen van gevangenschap wordt hij uiteindelijk vrijgelaten, met de meest indrukwekkende reportage die hij uit z’n leven zal maken. Het hele report is de moeite waard, maar als je hier komt voor het vuurgevechtspektakel moet je doorspoelen naar 14:23.

Reageer op artikel:
Journalist belandt middenin heftig vuurgevecht tussen Colombiaans leger en de FARC
Sluiten