Joost Klein vertegenwoordigt Nederland op het Songfestival: “Droom die uitkomt”

Heb je het geweldige nieuws al gehoord? Joost Klein, onze Friese energiebom, gaat Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Malmö, Zweden! Hoe leip is dat? AvroTros maakte het afgelopen maandag bekend en we kunnen niet wachten om Joost meteen te zien schitteren op dat grote internationale podium. Ken je ‘m nog niet? Dan laten we je even kennismaken met hem.

De 26-jarige Joost, geboren in Leeuwarden en opgegroeid in Britsum, brak eerder door met het nummer ‘Fryslân Bop’ en staat bekend om zijn dynamische optredens. En als kers op de taart stond hij gedurende de zomer zelfs op de mainstage van Lowlands. Deze gast heeft alles in huis om het Songfestival te killen!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Eurovision Song Contest (@eurovision)

Grootste hitpotentie

Nu is het zijn tijd om Nederland te vertegenwoordigen. Voorzitter Twan van Nieuwenhuijzen van de selectiecommissie zegt dat de inzending van Joost “de grootste hitpotentie” heeft. En laten we eerlijk zijn, met Joost’s combinatie van feest, nostalgie en zijn creativiteit gaat hij vast een waanzinnige act neerzetten!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Joost Klein (@joostklein)

Dream come true

Joost zelf noemt zijn deelname aan het Songfestival een “Droom die uitkomt”, tegen RTL Nieuws.  Hoe ziek is dat? “Vroeger keek ik samen met mijn ouders, aan de buis gekluisterd, elk jaar opnieuw. Ik zal er alles aan doen het beste resultaat te behalen.” Wij zeggen, laten we hem alle support geven!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NOS (@nos)

Over de grens

Niet alleen in Nederland, maar ook over de grenzen heen heeft Joost Klein flink wat fans weten te vergaren. Opmerkelijk genoeg heeft de artiest een indrukwekkende populariteit opgebouwd in Duitsland. Zijn recente nummer Friesenjung, een samenwerking met de Duitse artiest Ski Aggu, behaalde niet alleen de felbegeerde nummer 1-positie in de Offiziele Deutsche Charts, maar liet ook een blijvende indruk achter bij het Duitse publiek.

Joost zijn unieke stijl, energieke optredens en creatieve benadering van muziek lijken perfect aan te sluiten bij het Duitse publiek, wat resulteerde in een ongekende waardering voor zijn werk. Zijn aanwezigheid op het Eurovisie Songfestival belooft niet alleen Nederland, maar ook Duitsland een muzikale traktatie waar fans aan beide zijden van de grens reikhalzend naar uitkijken. Het lijkt erop dat Joost Klein niet alleen nationaal, maar ook internationaal een echte sensatie is geworden.

Het liedje waarmee Joost zal optreden, wordt nog bekendgemaakt, maar we zijn nu al razend benieuwd. Het Eurovisie Songfestival is van 7 tot en met 11 mei in Malmö, en we kunnen niet wachten om Joost te zien stralen. Deze keer gaan we winnen!

Reageer op artikel:
Joost Klein vertegenwoordigt Nederland op het Songfestival: “Droom die uitkomt”
Sluiten