Dit is de reden waarom Jonah Hill slechts 60.000 dollar verdiende met zijn rol in The Wolf of Wall Street

Het voelt als de dag van gisteren, maar het is alweer tien jaar geleden dat de hele wereld in de ban was van The Wolf of Wall Street. Huilend van het lachen keken we toe hoe Jordan Belfort aka Leonardo DiCaprio op illegale wijze furore maakte op de Amerikaanse beurs. Er was ook een grote rol weggelegd voor zijn compagnon Donnie Azoff. Je zou denken dat acteur Jonah Hill een astronomisch bedrag heeft ontvangen voor zijn rol als Donnie, maar niets blijkt minder waar.

The Wolf of Wall Street

Het is en blijft een van onze favoriete films ooit. We hebben zo nu en dan de spanningsboog van een pepernoot, maar tijdens The Wolf of Wall Street zaten we drie uur lang letterlijk aan de buis gekluisterd. En we waren absoluut niet de enigen. In totaal bracht The Wolf of Wall Street ruim 400 miljoen dollar op. Hiermee is het de meest succesvolle film ooit van de Martin Scorsese.

Jonah Hill

De hilarische Jonah Hill had voor The Wolf of Wall Street al aardig naam voor zichzelf gemaakt in Hollywood met rollen in films als Superbad, Mega Mind en 21 Jump Street. Toch was Jonah door het dolle heen toen hij hoorde dat hij in het lichaam van Donnie Azoff mocht kruipen. Dat had vooral te maken met het feit dat de legendarische Martin Scorsese in het regisseursstoeltje plaats ging nemen voor The Wolf of Wall Street. Jonah vond het zo’n ontzettende eer dat hij met Scorsese mocht werken, dat hij een bizarre loonsverlaging geen enkel probleem vond.

60.000 dollar

Jonah ging namelijk akkoord met een bedrag van 60.000 dollar voor zijn rol als Donnie. Eigenlijk was dit allemaal extra, want Jonah gaf later aan dat hij zelfs zijn huis had willen verkopen en Scorsese al z’n geld had willen geven voor een rol in The Wolf of Wall Street. Een tikkeltje overdreven natuurlijk, maar het geeft aan hoe graag Jonah met Scorsese in zee wilde gaan.

Leo en Margot

60.000 dollar is natuurlijk niet niks. Het is voor ons een hoop geld, maar in vergelijking met de andere acteurs verdiende Jonah letterlijk een schijntje. Baas boven baas Leonaro DiCaprio ontving ruim 10 miljoen dollar met zijn rol als Jordan Belfort. Na wat rekenwerk zijn we erachter gekomen dat dat maar liefst 166 keer zoveel is als het salaris van Jonah. We raden Jonah Hill aan om de volgende keer iets langer aan de onderhandeltafel te zitten, al valt zijn enthousiasme ook zeer te prijzen.

Reageer op artikel:
Dit is de reden waarom Jonah Hill slechts 60.000 dollar verdiende met zijn rol in The Wolf of Wall Street
Sluiten