John Wick-prequelserie ‘The Continental’ komt nog dit jaar

John Wick 4 is pas net op het witte doek verschenen, maar we hoeven niet lang te wachten op weer nieuwe verhalen in deze heerlijke franchise. Dit keer draait het niet om onze favoriete huurmoordenaar John Wick, maar om Winston, de manager van het Continental hotel.

The Continental is het hotel waar Wick en zijn mede huurmoordenaars, op neutraal gebied, kunnen bijkomen tussen hun missies door. In The Continental leert de kijker hoe het hotel in New York ontstaan is.

New York

In de films zien we weliswaar dat er hotels over de hele wereld te vinden zijn, maar toch is de vestiging in New York de belangrijkste. The Continental wordt gerund door Winston Scott en de conciërge Charon. De miniserie zal drie afleveringen van anderhalf uur elk kennen, waardoor je eigenlijk drie mini-films te zien krijgt.

Zo zien we door de ogen van Winston hoe het hotel voor huurmoordenaars is ontstaan en hoe hij moet navigeren door het uiterst ruwe New York in 1975. Hij krijgt te maken met de mysterieuze onderwereld van New York City, wat hopelijk gaat leiden tot spectaculaire actiescènes die we gewend zijn van de John Wick-franchise.

Diepere laag

“De kijkers weten bijvoorbeeld niks over de staf, overige gasten, hoe je überhaupt het hotel binnenkomt en hoe de gouden munten gemaakt worden”, aldus producent Erica Lee. Deze serie brengt hier nu verandering in. We komen er met z’n allen achter hoe het hotel is geworden zoals het nu is. Lee gaf ook nog aan dat “de tweede aflevering wat meer op het verhaal gericht is, en dit wordt gecompenseerd door de nodige actie in de eerste en de derde aflevering”.

Cast

Colin Woodell zal de jongere versie van Winston Scott, in de films gespeeld door Ian McShane, spelen. De jongere versie van Charon, in de films gespeeld door de onlangs overleden Lance Riddick, zal worden gespeeld door Ayomide Adegun. Mel Gibson vertolkt ook een hoofdrol, hij zal in de serie te zien zijn als Cormac.

Daarnaast zijn er nog: Mishel Prada (als KD), Hubert Point Du-Jour (als Miles), Jessica Allain (als Lou), Nhung Kate (als Yen) en Ben Robson (als Frankie). The Continental wordt in september 2023 verwacht op Peacock, een Amerikaanse streamingdienst van NBCUniversal. Het is nog niet bekend wanneer in 2023 de serie in Nederland te zien zal zijn.

Reageer op artikel:
John Wick-prequelserie ‘The Continental’ komt nog dit jaar
Sluiten