Jimmy Nelson komt met een expositie naar Nederland

redactie 21 Sep 2019 Entertainment

De Nederlandse-Britse fotograaf Jimmy Nelson (52) groeide op in Afrika en Azië. Hij fotografeert al ruim dertig jaar en exposeert wereldwijd in de allergrootste galerijen en musea. Ook is hij niet te beroerd om zijn inzichten te delen tijdens toespraken en lezingen. Het autonome werk van de fotograaf wordt veelvuldig gepubliceerd in de media en is bewonderen op meerdere beurzen rondom de aardbodem. En gaat nu ook z’n nieuwe beelden showen in Maastricht (Museum aan het Vrijthof).

Culturele diversiteit

De kiekjesmaker geniet van internationale bekendheid vanwege zijn iconische boeken ‘Before They Pass Away’ en ‘Homage to Humanity’. Al zijn hele leven reist hij de wereld over om op de meest afgelegen plekken unieke foto’s te schieten van gemeenschappen die nog hun eigen eten vangen met speren en dergelijke, in hun traditionele uiterlijke verschijningen. Met zijn indringende foto’s en de Jimmy Nelson Foundation wil hij mensen bewust maken van culturele diversiteit en de bedreiging daarvan door de voortschrijdende technologie en globalisering. Een mooi streven, al zeggen we zelf!

Voor Jimmy Nelson is het zijn grootste tentoonstelling in ons landje. In het monumentale museum zijn meer dan tachtig foto’s te zien, waaronder niet eerder getoond werk. Daarnaast worden ondersteunende video’s, boeken en reisverhalen gepresenteerd. Bezoekers gaan als het ware met de fotograaf op reis. Daarbij staan de vragen “Wat is rijkdom?” maar ook “Waar komen we vandaan?” en “Waar gaan we heen?” centraal. Met een speciale gratis app kunnen toelichtende filmpjes en 360° beelden van de fotolocaties worden bekeken.

Maastricht

Museum aan het Vrijthof in Maastricht presenteert van 26 september 2019 tot en met 15 maart 2020 de van fotograaf Jimmy Nelson, genoeg tijd dus om een kijkje te nemen. De expositie ‘Homage to Humanity’ biedt een omvangrijke en kleurrijke selectie portretten van inheemse volkeren die dreigen te verdwijnen. Kortom hele vette foto’s op adembenemende locaties!

Reageer op artikel:
Jimmy Nelson komt met een expositie naar Nederland
Sluiten