Jij wist niet dat deze GTA 5 missies bestonden

Terwijl wij ons verheugen op de zesde editie van de Grand Theft Auto-game, starten we nog wel eens het vertrouwde GTA 5-spelletje op. We zijn toen achter een aantal geheime missies gekomen die nog wel eens lastig te ontdekken zijn. Gelukkig kunnen wij je vertellen hoe je aan deze missies komt.

De game mag dan misschien wel meer dan tien jaar oud zijn, maar dat betekent niet dat het niet meer leuk is om te spelen. Misschien krijg je door deze missies wel de drang om de hele story mode opnieuw te spelen.

Therapeut terugpakken

Misschien ken je ‘m nog wel uit de beginscène van GTA. Hij zat samen met Michael te praten over de moeilijkheden van Michaels leven. Het blijkt dus dat je gewoon met de therapeut een missie vrijspeelt. Na een aantal sessies speel je een cut-scène vrij waarin de therapeut aan Michael vertelt dat hij vertrekt om zijn eigen reality-tv show te starten. Je hebt als missie om hetzij de therapeut te vermoorden, omdat Michael niet wilt dat zijn geheimen de wereld in komen, maar je kan ‘m ook laten leven. Toch een geinige extra missie.

The Hangover

Ken je ‘m nog? De film The Hangover uit 2009 was een waar succes. Eén missie uit GTA is hier ook aan gerelateerd. In het spel zit er namelijk een man vastgebonden aan een lantaarnpaal met alleen z’n onderbroek aan. Jouw missie is om de man op tijd op zijn trouwdag te krijgen. Iets was ook te zien was in de komediefilm The Hangover.

Lid van een sekte

Andere missies die je kan uitvoeren, gaan over de sekte The Epsilon Program. De missie kun je starten door middel van een vragenlijst in te vullen op hun website in de game met Michael. Na het invullen van die lijst, verschijnt er een vraagteken op de map. Als je daar naartoe gaat, begint de missie.

Bij deze sekte moet je meerdere zware missies uitvoeren. Bij de laatste missie krijg je de opdracht om 2 miljoen dollar af te leveren aan een andere sektelid. De keuze is dan simpel: Je houdt de 2 miljoen dollar zelf, of je geeft het geld aan het andere lid. 2 miljoen dollar extra, wij zouden het wel weten!

Voer voor kannibalen

Het is een beetje luguber, maar je kan het wel doen met Trevor. Na een missie van Ron krijgt Trevor een bericht over een groep kannibalen. Als je Altruïst Camp hebt bezocht, moet je vier opofferingen doen. Je missie is om verschillende mensen naar het kamp te brengen. Na het voltooien van deze opdracht, willen de kannibalen ook Trevor opsmikkelen. Tijdens je ontsnappingspoging met Trevor moet je 5 koffertjes waarin elk 25.000 dollar ligt meenemen. Een bizarre missie met een lekker zakcentje.

Rechercheur spelen

Je kan zoveel mensen vermoorden als je wilt in spel, maar je kan ook twee moorden oplossen. De eerste moord kan je met elk personage oplossen. Je moet vijftig verschillende briefjes vinden in de gehele spelwereld. Via je Social Club-account kan je dit bijhouden. Als je alle briefjes hebt verzameld, wordt de speler naar de moordenaar toegewezen.

De tweede moord kun je alleen met Michael oplossen. Als je naar de missie toegaat bij de Sonar Collection Dock vertelt Abigail aan Michael dat haar man overleden is op zee. Aan jou de taak om te kijken of dit een ongeluk was of niet. De zaak is op te lossen door 30 onderzeeëronderdelen te vinden.

Op jacht

Een andere missie is om te gaan jagen met Trevor. Je kan gebeld worden door Cletus en gevraagd worden om mee te gaan jagen. Bij elke succesvolle jacht krijg je een beoordeling van Cletus. Oké, het is niet heel bijzonder, maar best grappig!

Vind je dit nou best leuk, maar een beetje saai, dan is er ook nog een andere optie. Je kan met Franklin gevraagd worden om te jagen op Big Foot. Belangrijk is, is dat je eerst de missie ‘The Last One’ gespeeld hebt. Vervolgens komt er een vraagteken op de map te staan en kan je van start gaan met deze opdracht.

Pas op, aliëns!

Overal aliëns om je heen, zelfs in GTA 5 is dit mogelijk. Als je met Michael naar Park Square gaat in Downtown Los Santos moet je een man genaamd Barry ontmoeten. Samen met hem neem je wat marihuana, maar dan raakt Michael in een zieke trip. De wereld om je heen verandert met alleen maar aliëns. Wat jij bij je hebt is een minigun met oneindig veel kogels. Jou taak: alle aliëns vermoorden zodat je een keer uit je trip raakt.

Grenswachter worden

Tot slot kun je ook nog grenswachter worden met Trevor. De missie start je door naar de Grand Senora Desert te gaan. Na een praatje met Josef en Joe ga je met ze mee om de grens te beschermen. Je gaat met z’n drieën naar Yellow Jacket Inn, waar jullie het volgende doelwit tegenkomen. Je moet daar twee gasten achtervolgen en neerhalen met een taser. Vet!

Dus als jij dacht dat je heel de storymode al had uitgespeeld, kan je gerust nog even je controller erbij pakken. Deze leuke missies wil je natuurlijk niet missen!

Reageer op artikel:
Jij wist niet dat deze GTA 5 missies bestonden
Sluiten