Jeff Bezos (Amazon) is nu met 112 miljard dollar de rijkste man ter wereld

Het begrip ‘geld als water’ is niet meer relevant voor mannen zoals Jeff Bezos. Met een vermogen van 112 miljard dollar heeft hij veel meer geld dan de meesten mensen water hebben. Als oprichter en CEO van het bedrijf Amazon valt er ook weinig anders te verwachten. Recent stootte Jeff de eeuwige rich motherfucker Bill Gates van de troon als ‘rijkste man ter wereld’.

Forbes kwam met het nieuws aanzetten dat er weer de nodige veranderingen hebben plaats gevonden in de lijst van mensen met te veel geld. Jeff Bezos neemt nu dus de eerste positie in beslag met 112 miljard dollar, Bill Gates gaat daardoor naar de tweede plek met een schamel bedrag van 90 miljard dollar. Met z”n cheap ass Microsoft.

Jeff Bezos eerste ‘centi-billionaire’

Jeff is de eerste ‘centi-billionaire’ door het vermogen bestaande uit maar liefst 12 cijfertjes. Zijn vermogen staat gelijk aan dat van 2,3 miljoen Amerikanen. Jeff zijn vermogen steeg in het afgelopen jaar met 39 miljard dollar, wat volgens Forbes de grootste stijging ooit in de geschiedenis is.

Maar de andere cijfers betreffende de rijkste mensen op deze aardkloot zijn ook schrikbarend. Zo zijn de top 20 rijkste mensen goed voor een vermogen van 1,2 biljoen dollar. Dat is uitgeschreven 1.200.000.000.000,- dollar. Daarmee bezitten ze 13 procent van het totale vermogen van alle miljardairs wereldwijd.

Aantal miljardairs

De Verenigde Staten zijn nog steeds het best vertegenwoordigd in de miljardairs lijst. Van de 2208 miljardairs uit 72 verschillende landen, komen er 585 uit de Verenigde Staten. Op de tweede plek staat China met 273 miljardairs.

De top tien rijkste mensen ter wereld ziet er nu als volgt uit:

  1. Jeff Bezos, Amazon (V.S.) — $112 Billion
  2. Bill Gates, Microsoft (V.S.) — $90 Billion
  3. Warren Buffett, Berkshire Hathaway (V.S.) — $84 Billion
  4. Bernard Arnault, LVMH (Frankrijk) — $72 Billion 
  5. Mark Zuckerberg, Facebook (V.S.) — $71 Billion
  6. Amancio Ortega, Zara (Spanje) — $70 Billion
  7. Carlos Slim Helu, telecom (Mexico) — $67.1 Billion
  8. Charles Koch, Koch Industries (V.S.) — $60 Billion
  9. David Koch, Koch Industries (V.S.) — $60 Billion
  10. Larry Ellison, software (V.S.) — $58.5 Billion

Foto: Wikimedia.org

Reageer op artikel:
Jeff Bezos (Amazon) is nu met 112 miljard dollar de rijkste man ter wereld
Sluiten