Jeep onthult elektrische reusachtige 600 pk sterke Wagoneer en Grand Wagoneer type ‘S’

Jeep gaat all-in op toekomst. Onze oren vingen al wind van de Wagoneer S rond 2022 toen ze een reeks van vier elektrische Jeeps aankondigden. De eerste in deze reeks was de Avenger, een compacte Jeep die we hier in Europa al goed kennen. Voor de rest van de wereld is de Avenger echter minder bekend, aangezien deze bijvoorbeeld niet verkrijgbaar is in Amerika. Daar zal de Wagoneer S de primeur hebben als de eerste elektrische Jeep. 

Hoewel deze SUV kleiner is dan de reguliere Wagoneer en Grand Wagoneer, is dit wel het model dat speciaal ontworpen is om het internationale publiek te veroveren.

Wagoneer S

Mannen, maak je maar geen zorgen over dat deze nieuwe versie misschien te klein is. We kennen de regels wat betreft gelijkwaardige kruispunten, dan mag de grootste eerst. Met deze bak ben je nog steeds sneller thuis dan je concurrenten qua omvang. Laat staan wat die sterke motor bomvol bewijsdrang in zich heeft. Bewijsdrang? Ja zo kan je het wel noemen vinden wij. Deze Jeep heeft namelijk 600 pk en een acceleratie naar de 1oo in slechts 3,5 seconden. Voor een zevenzitter is dat echt alles behalve normaal. Het toch wel iconische model mag zich tot het rijtje EV’s voegen en ondergaat een niet-terug-te-draaien-transformatie naar de a-fossiele brandstof. De Amerikanen gooien het schema dus lekker om. Met een veelzeggende teaser luidt het merk officieel de komst van deze elektrische alleskunner in.

Jeep

Hoe dik we de Gladiator Pick-Up ook vinden, is het helaas tijd om plaats te maken voor een nieuwe favoriet. Los van de zieke prestaties waar we het eerder over hadden, is het ook echt een paradepaardje qua looks. De gedeelde voorkant onthult bijvoorbeeld dat de motorkap bij de ‘S’ niet direct aansluit op de grille, in tegenstelling tot de reguliere modellen. De grille zelf is eveneens interessant, bij de elektrische Wagoneer is het rooster gesloten, maar de zeven verticale elementen worden dankzij de verlichting opvallender dan bij een ‘standaard’ Jeep.

Commercieel

De afwijkende en compactere vorm van de Wagoneer S benadrukt dat Jeep zijn markt ziet groeien buiten Noord-Amerika. Of Europa daarbij hoort, is officieel nog niet bevestigd, maar Jeep Nederland deelt al wel deze foto en enkele eerste details. Jeep spreekt over vermogens tot 600 pk en een indrukwekkende 0-100-tijd van 3,5 seconden. Bovendien belooft de Wagoneer, in tegenstelling tot de Avenger, trouw te blijven aan de echte Jeep-performance op eigenlijk alle soort terreinen. Dus, vol gas de modder in, of het nu elektrisch is of niet.

Reageer op artikel:
Jeep onthult elektrische reusachtige 600 pk sterke Wagoneer en Grand Wagoneer type ‘S’
Sluiten