De nieuwe Jeep Gladiator pick-up is huge en zit bomvol snufjes

Met de mysterieuze Peruaanse vondsten van vorige week wordt het toch maar tijd om dat preppen iets serieuzer te nemen. Of het nou de Aliens zijn, of die nog meer mysterieuze fungus (schimmels) alla The Last of Us, met de 285 paardenkracht sterke Jeep Gladiator pick-up kom je een heel eind.

Gladiator

Dit type Jeep bestaat al sinds 1963, is dus een gevestigde naam in de industrie en heeft haar naam ook niet zomaar gekregen. Waar die vroeger met een kleine 133 pk voor die tijd al veel power had, is de 2024 editie met een iets grotere 285 pk onder de motorkap klaar voor alle scenario’s. Deze bad boy heeft nog steeds die herkenbare Jeep vibe, maar komt nu voor de dag met een hedendaagse twist. Onder de motorkap vind je een standaard 3,6 liter V6 met 285 pk en 260 Nm aan koppel. En je kunt kiezen tussen een achttraps automaat of de handgeschakelde zesbak. Klinkt als een beest toch?

Snufjes

Natuurlijk, het is en blijft een Jeep, genoeg opties om ‘m dus flink te customizen. De standaard versie beschikt sowieso over een 12 inch touchscreen dat je sneller dan ooit laat navigeren. Maar ook de stevige bumpers, 33 inch off-road banden met 17-inch velgen, FOX schokdempers, een off-road camera en dat is zeker niet alles. Voor de doomsday preppers onder ons, zijn er drie nieuwe Upfit-pakketten, die hem hufterproof van de productieband afrollen. Hoeveel dat kost? Heel wat, want je zal het hele importraject moeten bewandelen wil je dit model op de oprit hebben staan. Hij wordt namelijk niet verkocht bij Nederlandse dealers. Jammer, want het zou toch een leuke concurrent van de Ford F150 kunnen zijn.

Reageer op artikel:
De nieuwe Jeep Gladiator pick-up is huge en zit bomvol snufjes
Sluiten