Je oude Pokémonkaarten zijn fucking veel geld waard

redactie 2 mrt 2016 Entertainment

We hebben in de jaren ‘90 een hoop speelgoed en troep verzameld, maar nergens hebben we zo veel geld aan uitgegeven als Pokémonkaarten. Iedere euro zakgeld gebruikten we om bij de Intertoys nieuwe pakjes te kopen en deze vervolgens meteen open te trekken. Vurig hoopte we op een glimmende Blastoise of een zeldzame kaart van Mew, maar meestal werden we teleurgesteld met van die kutte energie en trainer kaarten. Dus was het zaak om op het schoolplein te handelen of een gokje te nemen met een potje handjeklap. We gingen vaak behoorlijk ver voor de Japanse monstertjes met als toppunt het oplichten van een jongetje uit groep 5. Niet echt een actie om trots op te zijn, maar de handel in Pokémonkaarten was nu eenmaal een keiharde wereld.

We zijn nu bijna twintig jaar verder en we hebben het nooit over ons hart kunnen verkrijgen om ze weg te gooien. Je verzameling heeft je te veel bloed, zweet en tranen gekost om zomaar in de container te smijten. Voor iedereen die zich hier wel in kan vinden en ook nog stapels kaarten op zolder heeft liggen is er nu goed nieuws. Die gekleurde stukjes karton die je nog hebt liggen in een oude schoenendoos kunnen maar zo veel geld waard zijn.

EBay wordt overladen met mensen die hun verzameling te koop aanbieden en er zijn genoeg kopers op de markt die diep in hun buidel willen tasten. Zelf kaarten die niet eens zo heel bijzonder zijn gaan al snel voor een euro over 50 de digitale toonbank. Een paar tientjes extra is natuurlijk nooit weg, maar het wordt pas echt leuk als je een glimmende Charizard of limited edition Raichu hebt. Dit soort bijzondere kaarten zijn al snel een paar honderd euro waard en sommigen kaarten wisselen zelfs van eigenaar voor meer 6.000 euro. Vanavond toch maar even het stof van onze oude verzameling afblazen.

Reageer op artikel:
Je oude Pokémonkaarten zijn fucking veel geld waard
Sluiten