Dit doe jij waarschijnlijk met je iPhone, wat heel gevaarlijk is

Er zijn heel veel dingen die een goed idee zijn om mee naar bed te nemen, maar je iPhone is daar niet een van. Apple waarschuwt ons voor de gevolgen van slapen met je mobiel. Met andere woorden, ‘s nachts je telefoon opladen kan erg gevaarlijk zijn en dit is waarom.

Wat kan er dan gebeuren? Vervelende ongelukken die kunnen uitdraaien in brandwonden en andere narigheid. Wil je dit voorkomen, dan zijn er een aantal tips die je moet weten. Want als je Apple geen betrouwbare bron vindt, is er zelfs nog een TikTokker die met een video die viraal ging je haarfijn uitlegt wat de risico’s zijn. En als het op TikTok staat, is het echt zo.

Pas op

De waarschuwing, afkomstig van de technologiegigant zelf, benadrukt het risico op letsel aan ons lichaam als we niet opletten. Apple drukt je daarom op het hart dat het risico op oververhitting bij onvoldoende ventilatie serieus kan zijn. Denk dus een beetje na bij het gebruik van onze geliefde gadget en volg de simpele richtlijnen voordat je vannacht in vuur en vlam staat. Brandweerlieden en andere experts hebben daarbovenop ook hun bezorgdheid over de situatie uitgesproken. Voorkomen is beter dan genezen. Amen. En naast persoonlijke schade is overmatig opladen ook niet goed voor de levensduur van het apparaat. Dat is dubbel pech.

TikTok

In een virale video, bekeken door meer dan 1,4 miljoen mensen, legt TikTok-techexpert Scott Polderman uit waarom het ‘s nachts opladen van je telefoon een riskante onderneming kan zijn. Hij benadrukt in de 1 minuut durende video het belang van ventilatie en wijst verder op de gevaren van langdurig huidcontact met de oplaadkabel. ‘s Nachts deze gadget voorzien van genoeg sap, is voor de meeste mensen een gewoonte. Hoe lekker is het om je dag te beginnen met een volle telefoon, we kunnen het niet anders wensen. Wel goed oppassen dus.

@scottpolderman Apple issues a warning about charging your iPhone overnight. #iphonetips #iphone #apple #charging #iphonetricks #tech #trythis ♬ original sound – Scott Polderman

Reageer op artikel:
Dit doe jij waarschijnlijk met je iPhone, wat heel gevaarlijk is
Sluiten