Hiphop powerhouse Jay-Way dropt met Island Forgotten heerlijk debuutalbum

Een van de meest veelbelovende Nederlandse R&B artiesten van dit moment is Jay-Way. De Nederlands-Ghanese hiphop artiest staat bekend om  zijn vermogen verschillende muziekgenres te combineren. Dat bewijst hij op zijn debuutalbum ‘Island Forgotten’. Absoluut de moeite waard om door jouw headphone te pompen. 

Hij begon zijn carrière in de muziekwereld door mixtapes uit te brengen en op verschillende plekken op te treden. Zijn doorbraak volgde door het uitbrengen van het debuutalbum ‘No Life No WiFi’ in 2017, waarna zijn carrière van hoogtepunt naar hoogtepunt ging. Nu komt hij met het debuutalbum ‘Island Forgotten’ en moet je zijn nieuwe single ‘Around You’ horen – wat daaruit afkomstig is.

Timbaland

Het werken met Snoop Dogg, het krijgen van een nominatie voor de Berlin Music Award en het uitvoeren van een arena show met 15.000 bezoekers zijn nog lang niet alle successen van Jay-Way. Net voor het uitbrengen van zijn laatste nieuwe album gebeurde er namelijk nog iets bijzonders.

Enkele dagen voor de komst van ‘Island Forgotten’ werd de jonge artiest geprezen door niemand minder dan Timbaland. Hij complimenteerde hem met de woorden: “you got a vibe” en “send me more” – als dat niet je ego streelt, weten wij het ook niet meer. Hij was zo onder de indruk dat hij naast het vragen om meer materiaal op te sturen, hem ook is gaan volgen op Instagram.

Around You

Nu komt de single ‘Around You’ uit en horen we duidelijk zijn talent. Jay-Way laat in dit nummer zien hoe goed hij kan switchen tussen verschillende muziekstijlen en vibes. Daarnaast kent het nummer behoorlijke muzikale diepgang. Het kan dan ook niet anders dat de videoclip net zo cool moet zijn. Wij kunnen je vertellen, dat is gelukt. De clip is gemaakt door een team van VFX-artiesten die ook aan grote films zoals Inception en Marvel hebben gewerkt. Het is een visueel feestje dus zeker de moeite waard om te checken, mocht je dat nog niet gedaan hebben.

 

Reageer op artikel:
Hiphop powerhouse Jay-Way dropt met Island Forgotten heerlijk debuutalbum
Sluiten