Soundtrack van de Jaguar F-Type SVR is een van de vetste in autoland

Redactie 23 mrt 2018 Machines

Als het aankomt op de soundtracks van supercars dan zijn er vele verschillende smaken. De een vindt het jankende V12 van Lamborghini mooi (wie niet eigenlijk), de ander prefereert juist een brute American Muscle V8 van de Mustang. Jantje houdt van een ronkende AMG-motor, Pietje geeft weer de voorkeur aan BMW’s M-divisie. Voor iedere keuze valt wat te zeggen en eigenlijk klinkt alles op z’n eigen manier fantastisch. Wij blijven kwijlend achter bij de Jaguaur F-Type SVR.

Misschien zijn we een beetje bevoordeeld omdat we de Jaguar F-Type SVR ooit twee dagen mochten lenen, maar het geluid dat uit die 575 pk sterke Supercharged V8 komt is echt buitensporig vet. Die sound engineers van Jaguar / Landrover (in de Range Rover Sport SVR ligt dezelfde motor) behoren echt tot de allerbesten ter wereld.

Die knallen uit de uitlaat, dat ratelende als je je gaspedaal loslaat. Gas geven en loslaten, gas geven en loslaten. Wij zouden op die manier naar Italië kunnen rijden (wel veel tanken) en er dan nog geen genoeg van hebben. Magistraal. Als we dit horen dan weten we dat het tijd wordt om ‘m weer een keertje op te pikken. Lekkâh!

Reageer op artikel:
Soundtrack van de Jaguar F-Type SVR is een van de vetste in autoland
Sluiten