Het grootste jacht ooit in Nederland gebouwd is aangemeerd in hartje Amsterdam

Wie gister langs de Veenkade in Amsterdam kwam, spotte naar alle waarschijnlijkheid een reusachtig jacht. Hij was zó groot, dat je hem eigenlijk niet kon missen. Het gaat om de grootste jacht die ooit in Nederland in elkaar is geflanst, namelijk de Jubilee. Schuitje hoor!

Het 110 meter lange megajacht trok gister een groot bekijks aan het Amsterdamse IJ. Je ziet natuurlijk niet elke dag zo’n jacht van miljoenen euro’s, dus onopgemerkt bleef ‘ie zeker niet in de hoofdstad. Alleen wie laat zo’n bunker van een jacht hier in ons kikkerlandje aanmeren? Nou, dat is de Amerikaanse miljardair Stan Kroenke, die zich afgelopen jaar voor het prijskaartje van 275 miljoen tot eigenaar van dit peperdure bootje bombardeerde. Kroenke is niet zomaar persoon, want hij is de eigenaar van de Engelse grootmacht Arsenal. Weet je gelijk waarom die niet hebben geboden op Frenkie de Jong.

Stukje geschiedenis

Jubilee werd gebouwd in Oceanco in het Zuid-Hollandse Alblasserdam. De opdracht voor het dure bootje kwam van de voormalige emir van Qatar. Alleen toen het schip in 2017 te water gelaten werd, was de ex-emir al overleden. Lullig. Vernietigen was geen optie, dus moest er een nieuwe eigenaar worden gevonden. Kroenke kocht het superjacht, zodat hij lekker vanaf de Middellandse zee naar Arsenal kan koekeloeren. Wat hij (of het schip) in Amsterdam deed vertelt het verhaal niet, maar we kunnen je wel een digitale rondleiding bieden over het superjacht. Het is niet voor het eerst dat een bijzonder schip in Amsterdam is gesignaleerd, eerder was de Vertigo al in onze hoofdstad en ook dit exemplaar trok het nodige bekijks.

https://youtu.be/fRYqsesbMfM

AT5

Reageer op artikel:
Het grootste jacht ooit in Nederland gebouwd is aangemeerd in hartje Amsterdam
Sluiten