Italiaanse regio Calabrië betaalt je duizenden euro’s om ernaartoe te verhuizen

De zomer is alweer een tijdje afgelopen, dus we kunnen wel weer wat extra vitamine D gebruiken. Dat komt een Italiaanse regio goed uit, want die betaalt je flink wat geld om erheen te verhuizen. Klinkt bijna te goed om waar te zijn, toch?

Maar het is echt zo, je kunt verhuizen naar de regio Calabrië wel te verstaan. Deze regio heeft prachtige omgevingen met uitzichten die je zo op een ansichtkaart terug kan vinden. Mooie gebergten, prachtige natuur. Niet verkeerd hoor, lijkt ons zo. Wanneer je het bedroevende weer in Nederland definitief vaarwel wil zeggen, kan je vanaf nu voor een flinke smak geld verkassen naar een droomachtige omgeving in Italië.

Calabrië

De Italiaanse regio, gevestigd in de ‘teen’ van Italië, geeft namelijk elke nieuwkomer tot wel 28.000 euro wanneer diegene zich registreert als nieuwe inwoner. De plek kampt namelijk met een flink tekort aan jonge inwoners, wat de lokale economie ook niet helemaal ten goede komt. Dus je komt te wonen in een prachtige regio in een warm land en je krijgt er ook nog eens voor betaalt? Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn.

Voorwaarden

Dat is misschien wel een beetje zo, want er zitten wel een paar haken en ogen. Voordat je je koffers gaat inpakken en je je leven vaarwelzegt in ons koude kikkerlandje, raden we je aan om toch nog even de voorwaarden door te nemen. Allereerst moet je vrij vlot de vlucht naar Italië geboekt hebben, je moet namelijk binnen 90 dagen als inwoner in de regio geregistreerd staan om überhaupt aanspraak te maken op het geld. Ook mag je niet ouder zijn dan 40 en moet je ook direct de handen uit de mouwen steken. De bedoeling is, is dat wanneer je officieel inwoner bent van Calabrië, óf een eigen bedrijf in de regio gaat opstarten, óf een vacature vervult in de buurt.

Heb je dat allemaal geregeld? Dan zijn die 28.000 ekkies helemaal van jou, al krijg je die niet zomaar in een keer op je nieuwe Italiaanse bankrekening gestort. Wanneer je een vacature in de regio vervult, krijg je elke maand 1000 euro gestort, over een periode van drie jaar. Mocht je een eigen bedrijf hebben opgestart, dan gelden er andere spelregels. Je krijgt het geld dan wel in één keer. Je kan het zien als een soort investering om je bedrijf een kickstart te geven.

Mocht dat allemaal geen probleem zijn, dan kan jij alvast huisvesting zoeken en een vlucht gaan boeken, want dan ben je meer dan welkom in de Italiaanse regio. En wanneer je daar toch bent, kan je het best flaneren over de boulevard met een Italiaanse schone aan je zij, toch? We hebben al eerder een selectie gemaakt met de mooiste vrouwen uit Italië, dus hoef jij je daar geen zorgen meer over te maken. Wie weet zien we jou en je nieuwe Italiaanse vlam over 90 dagen wel chillen aan de Amalfikust. Ciao!

Reageer op artikel:
Italiaanse regio Calabrië betaalt je duizenden euro’s om ernaartoe te verhuizen
Sluiten