The Iris Restaurant ligt in een fjord in Noorwegen en is dé spot om te dineren

Een unieke ervaring, waarmee je werkelijk waar iedereen jaloers zult maken. Dineren bij The Iris Restaurant in de Salmon Eye in Noorwegen, zal je een hele nieuwe dinerervaring geven. 

Aan dit diner hangt een hele experience vast. Het is dus niet zo dat je zomaar een restaurant binnenloopt, gaat zitten aan een tafeltje, lekker eet en weer weggaat. Nee, dit restaurant biedt gasten een ‘Expeidition Dining’ ervaring.

The Iris Restaurant

Als jij van lekker eten houdt, dan kan je deze ervaring zeker niet missen. Je moet er alleen wel voor naar Noorwegen. Zoals we eerder al benoemde is dit etentje een hele ervaring. Eerst word je met een boot vanuit de stad Rosendal naar het boothuis van chef-kok Anika Madsen gebracht. Hier kan je de eerste amuse verwachten. Vervolgens word je vervoerd naar de drijvende kunstinstallatie Salmon Eye midden op de Hardanger Fjord. Tijdens de hele experience staat je een 18-gangen menu te wachten van allerlei gerechten waarvan de koks vinden dat je het echt moet proeven. Dat klinkt natuurlijk echt als muziek in onze culinaire oren. Dit alles gebeurt terwijl je omringt bent met het ruige en indrukwekkende landschap van Noorwegen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Iris (@iristherestaurant)

Het weer kan op sommige momenten nogal ruig zijn in het geweldige land. Daarom worden de gerechten alleen op open vuur gegrild wanneer het een beetje rustig is, voor onze eigen veiligheid natuurlijk. Mocht het weer het nou toelaten, dan kan je dus vanaf het dakterras de hele bereiding van je eten op een speciale manier meemaken. Dit culinaire diner is pas afgesloten wanneer je tijdens een indrukwekkende boottocht weer terug wordt gebracht naar de kant van het stadje Rosendal.

Salmon Eye

De Salmon Eye is ‘s werelds grootste drijvende kunstinstallatie. Het doel van het kunstwerk is om te inspireren en informeren over hoe we ervoor kunnen zorgen dat we de wereld kunnen voorzien van voedsel uit de oceaan. Zoals de welbekende Noorse zalm.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Iris (@iristherestaurant)

Reageer op artikel:
The Iris Restaurant ligt in een fjord in Noorwegen en is dé spot om te dineren
Sluiten