Ireen Wüst mag extra medaille toevoegen aan record en komt op plek vier in illuster rijtje

Je zou het huidige olympisch record op de 1500 meter maar behalen. Tel daar ook nog eens het behalen van vijf keer op rij een gouden medaille bij op. We hebben het hier over niemand minder dan Ireen Wüst. Ireen is de succesvolste Nederlandse atleet op de Winterspelen ooit. Ze verdient dan ook zeker de vierde plek in het rijtje van succesvolste medaillewinnaars op de Olympische Winterspelen ooit.

Nu de Spelen in volle gang zijn, is het leuk om te weten wie de meest succesvolle atleten ooit zijn op de Winterspelen. Dit lijstje, waar Noorwegen toch echt met kop en schouders boven uitsteekt, kent een aantal leuke en bijzondere atleten.

Ireen Wüst (4)

Deze Brabander staat, na haar fenomenale rit van maandag 7 februari, op twaalf medailles. Ze heeft maar liefst zes keer goud gepakt, vijf keer zilver en een keer brons. Een hele kast vol. Ze heeft evenveel medailles als de nummer drie van de lijst. Deze pakte alleen vaker de gouden plak en staat daardoor hoger in de klassering.

Bjørn Dæhlie(3)

Deze Noor staat op plek drie in het illustere rijtje. De langlaufer heeft twaalf keer op het edelmetaal mogen bijten. Waarvan er acht goud en vier zilver zijn. Ook hij heeft er dus al aardig wat binnengesleept. De inmiddels 54-jarige heeft tegenwoordig een eigen merk in skiuitrustingen en presenteerde ook een poosje zijn eigen tv-show.

Ole Einar Bjørndalen(2)

Deze topsporter, gespecialiseerd  in de biatlon, was tot 2014 de nummer één van de lijst. Dit was allemaal tot een landgenoot hem voorbij ging. Ole Einar was vooral erg goed in langlaufen. Door zijn goede tactiek om aan het begin van een wedstrijd veel afstand te creëren, kon hij het permitteren om zo nu en dan langs het bord te schieten. De nu 48-jarige Noor kan dus terug kijken op een mooie carrière.

Marit Bjørgen(1)

De nummer één van deze lijst is wederom een Noor op ski’s. De nu 41-jarige dame was jarenlang de onbetwiste nummer één met langlaufen. Ze heeft acht gouden medailles. Ook heeft zij vier keer zilver en drie keer brons binnen gehengeld.

Sven Kramer(19)

De eerstvolgende Nederlander in het rijtje is pas te vinden om plek negentien. De hoogst geklasseerde Nederlandse man is de in Heerenveen geboren Sven Kramer. Voor velen een bekende schaatser waar veel wedstrijden van zijn bewonderd. De nu 35-jarige man is jarenlang actief geweest op het langeafstand schaatsen. Dit jaar zijn de laatste Olympische Spelen van de Fries. Wat mag hij terug kijken op een mooie carrière zeg. Hij heeft vier keer goud, twee keer zilver en drie keer brons weten te behalen.

 

Reageer op artikel:
Ireen Wüst mag extra medaille toevoegen aan record en komt op plek vier in illuster rijtje
Sluiten