iPhone-gebruikers ontdekken dat de spatiebalk twee verborgen functies heeft

Niet iedereen kent alle trucjes die mogelijk zijn met een iPhone. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze twee verborgen functies van de spatiebalk?

Het eerste trucje ken je waarschijnlijk al en is niet zo heel bijzonder maar toch handig: de ‘double tap’. Hiermee kan je een beetje tijd besparen tijdens het typen van een lang bericht. Door twee keer te drukken op de spatiebalk kan je namelijk een punt zetten en dat is iets sneller dan op de punt-toets drukken. Voordat dit werkt moet je wel naar Instellingen > Algemeen > Toetsenbord gaan. Hier vind je de optie ‘.’ om deze functie mee aan te zetten.

De andere functie is wat spannender want de spatiebalk heeft ook een verborgen trackpad. Om dit te testen ga je naar je notities om de functie te testen. Druk nu op de spatiebalk en blijf het ingedrukt houden. Je zult zien dat het toetsenbord verandert in een leeggemaakt grijs vlak. Hiermee is jouw toetsenbord veranderd in een trackpad. Het maakt het simpel om de cursor door de tekst te bewegen, waardoor het veel makkelijker wordt om foutjes in een tekst aan te passen.

 

 

Reageer op artikel:
iPhone-gebruikers ontdekken dat de spatiebalk twee verborgen functies heeft
Sluiten