Dit zijn de 100 meest invloedrijke personen van 2024

De lijst is er weer! Nee niet de FHM500, maar een lijst van het Amerikaanse blad Times. Deze keer zijn het niet de 500 mooiste vrouwen, maar de 100 meest invloedrijke personen ter wereld! 

Hoewel we in een klein landje leven, hebben ze ook een Nederlander aan de lijst toegevoegd! Namelijk de Formule 1-coureur Max Verstappen. Op de lijst staan dit jaar 51 vrouwen en 49 mannen, van artiesten tot wereldleiders. Verstappen is een van de weinigen die het dit jaar zo ver heeft geschopt op de lijst!

Invloedrijke personen

De TIME 100 is al een legende sinds 1999. Elk jaar wordt er een nieuwe lijst samengesteld. De heilige lijst van Time Magazine erkent mensen die de wereld flink hebben laten schudden met hun werk. Dit jaar prijkt je droomvrouw Dua Lipa op een van de vier verschillende covers! Op de andere covers schitteren American football-superster Patrick Mahomes, actrice Taraji P. Henson en Joelia Navalnaja, de weduwe van de Russische oppositieleider Aleksej Navalny.

Burna Boy

Verschillende bekendheden delen ook hun gedachten over wat deze invloedrijke personen voor hen betekenen. Zo schrijft Burna Boy een stukje over 21 Savage: “21 raakt mensen met zijn authenticiteit. Zijn benadering van rap is oprecht; hij spreekt ons op een herkenbare manier aan en navigeert moeiteloos door de complexiteit van het genre. Of hij nu zware onderwerpen behandelt of momenten van lichtzinnigheid biedt, zijn voordracht blijft overtuigend. Ik kijk ernaar uit om zijn kunst te zien groeien en de impact die hij maakt, mee te maken.” Dat zijn nog eens woorden met liefde.

 

Dit zijn de highlights van de lijst TIME100:

Wereldleiders en andere Amerikaanse politieke figuren:
-Mohammed bin Abdulrahman
-William Burns
-Greg Abbott
-Ajay Banga

Legendarische entertainers op de lijst:
-Burna Boy
– Dua Lipa
-21 Savage
-Jeffrey Wright
-America Ferrera

Sporters op de lijst van dit jaar zijn onder andere:
-Max Verstappen
-Patrick Mahomes
– Siya Kolisi, A’ja Wilson
-Jenni Hermoso
– Sakshi Malik.

Benieuwd naar wie er nog meer op de lijst van TIME100 staat? Check ‘m dan hier!

Reageer op artikel:
Dit zijn de 100 meest invloedrijke personen van 2024
Sluiten