We spraken The Walking Dead sterren Daryl, Negan en het brein achter de walkers

Redactie 9 mrt 2017 Entertainment

Wij hadden de eer om een aantal belangrijke mensen binnen The Walking Dead-crew te interviewen. Wij schoven aan tafel bij Norman Reedus (Daryl), Jeffrey Dean Morgan (Negan) en Greg Nicotero (Executive Producer, Director & Special Effects Make-up Supervisor) in het Conservatorium Hotel en wij mochten een half uur ons vragenvuur op ze afvuren. Om het wat leesbaarder te maken hebben we het interview opgesplitst per persoon. Enjoy.

Norman Reedus (Daryl)

FHM: Hoe komt het dat Daryl het meest geliefde personage van de show is?
Jeffrey: Er is gewoon zoveel waardering en liefde voor Norman, dat vertaalt zich ook naar Daryl.
Norman: Aan het begin had Daryl een zware last op zijn schouders, hij keek niemand in de ogen aan, praatte altijd over zijn schouders. Hij begint een gevoel van zelfwaardering te creëren door de groep mensen die op hem willen en kunnen bouwen. Dat heeft hij niet eerder gehad. Hij was altijd met Merl en dat zou ook altijd zo blijven.
Greg: Ze zien de buitenstaander Daryl, niet geaccepteerd en daar identificeren mensen zich mee. Wanneer je daar bovenop komt geeft dat mensen hoop.
Norman: Tieners die zeggen dat ze er niet bij horen tonen veel waardering voor me. Zij moeten horen dat alles goed komt, dat ze zichzelf moeten zijn. Dat vertel ik ze dan. Het was tijdens seizoen 3 volgens mij, ik ben onderweg naar huis wanneer ik gebeld wordt door een huilende vriendin, haar neefje is bijna verdronken en zit aan de life-support. Ze maakten een kickstarter aan omdat ze de ziekenhuiskosten niet kon betalen. Ik dacht dat ze mij vroeg om te doneren en ik tweette of mensen dit kind alsjeblieft konden helpen met de link naar de kickstarter. Voor ik thuis kom word ik huilend opgebeld met het nieuws dat al het geld wat nodig was is opgehaald. In 30 minuten! Ik dacht, kan ik op deze manier zoveel helpen? Dat is eigenlijk het mooiste hiervan.

Denk je dat jouw personage veilig is in de show?
Norman:
Nee. Ik denk dat niemand veilig is. Ik vind dat populariteit niet mee zou moeten spelen met het verdwijnen van iemand uit de show. Niet dat ik weg wil, maar ik denk dat zelfs Rick voelt alsof het elk moment voorbij kan zijn…

Heb je enig idee hoe de serie gaat eindigen?
Norman:
We hebben geen flauw benul hoe het verhaal eindigt. Natuurlijk denken we er vaak over na, maar we hebben echt geen idee. Waarschijnlijk weet Kirkman (de schrijver van de comics waarop TWD gebaseerd is) het niet eens. We hebben ergens gehoord dat het de bedoeling is dat de show tegelijkertijd eindigt als de strip maar hoe dat kan, geen idee.

Hoe zag je zelf de eerste aflevering van seizoen 7?
Norman: Op mijn knieën haha. We wisten dat het eraan zat te komen, sommige cast-members wisten wie het werd en sommige niet. Het was zwaar. Steven (Glenn) is één van mijn beste vrienden. Het lag ons allemaal aan het hart. Je bent al jaren met deze personages en mensen dus het raakt je. Steven was aan het grappen met z’n uitpuilende oogbal en deed alsof hij in een videogame speelde, maar voor de anderen, ja het was echt klote. Ik spreek hem nog regelmatig, maar ik mis hem nog elke dag.

FHM-Interview

Jeffrey Dean Morgan (Negan)

FHM: Hoe reageren fans op jou? Je bent natuurlijk de boeman en het meest gehate personage in de serie…
Jeffrey: Alles wat ik je kan vertellen is dat de fans 99.9% van de tijd volledig dankbaar en aardig  zijn geweest. Er is een heel klein percentage mensen die van de show houden die een bloedhekel aan mij hebben. Ik ben vaak verrast door de hoeveelheid liefde die fans voor de show hebben. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt. Het is geweldig om te zien hoe mensen de reageren, de liefde die ze geven en dat fans je willen spreken en geluk willen wensen voor de show. Het is ongelooflijk.

Voel je je er comfortabel bij?
Ik leer ermee om gaan. Norman is het perfecte voorbeeld van hoe je dankbaar en goed met de fans om gaat. Ik ben altijd meer een stil persoon geweest en zoek die rust ook op. Als ik Norman zo zie, als voorbeeld, groei ik zelf als persoon en de manier hoe ik omga met fans.

Norman: Ah, ik hou van je gozer.
Jeffrey: Ik van jou, man.

De twee zijn in het dagelijks leven goede vrienden geworden, daarom zijn zij ook samen (met Greg) op deze promotietour gegaan. De rest van de cast is opgesplitst en in andere Europese steden om zoveel mogelijk fans te bereiken of zoals Greg het noemt “we’re storming the beaches!”, En daar hebben ze het maar druk mee. In één week tijd zijn ze voor promotie-acties in Londen, Amsterdam, Lissabon, Madrid, nog een keer Londen en Los Angeles.

FHM: Voelde je veel druk toen je de rol van Negan op je nam?
Jeffrey: Nee, ik maakte de deal en voor ik het wist vloog ik naar Georgia (USA) om de intro voor Negan te gaan schieten voor de finale van seizoen 6. Ik had er niet eens tijd voor. Ik denk dat ik in die tijd niet door had wat het betekende om in de nummer 1 show op televisie te spelen. Zoals ik zei, ik heb nog nooit zoiets meegemaakt. Ik leg mezelf alleen de druk op om het niet te verneuken. Omdat je over het algemeen dingen niet wilt verpesten natuurlijk.
Norman: Nou je hebt het goed verneukt… (verwijzend naar het doden van Glenn en Abraham)

Hoe is het om zo’n likeable schurk te spelen en hoe is jouw relatie met Lucille nu?
Ik hou van deze rol. Ik hou van Negan, hij is een fantastisch personage en zijn rol spelen is een genot. Ik geloof er ook in dat Negan een zachte kant heeft, misschien heb je het wel gezien met Carl. Ik denk dat als de serie Negan vanaf het begin had gevolgd hij zelfs de held van de show was geweest. Ik bedoel, Rick’s groep heeft een buitenpost van Negan volledig uitgeroeid. Negan moet daar wel op reageren, hij heeft ze niet uitgemoord of zo. Maar goed, dat zou een andere show zijn, nu ben ik de bad guy. Het is een fantastisch en fascinerend personage. Uiteraard is Lucille een heel groot deel van Negan en dat maakt Lucille een deel van mij. Ik zet haar in haar eigen stoel, breng koffie en neem haar overal mee naar toe. Ik heb haar over het algemeen in m’n handen en dat voelt eigenlijk ook goed. Ze is een deel van mij geworden.

Heb je bepaalde rituelen of iets dergelijks om in het bizarre karakter van Negan te komen?
Nee, ik ben geen method actor. Ik neem het personage niet mee naar huis. Als de regisseur ‘cut’ zegt dan stopt Negan daar ook. Ik pak Lucille, doe m’n leren jack aan en dan komt het loopje, het leunen, de blik. Die eerste introductie van Negan, daar leg je een aantal karaktereigenschappen vast en die hou je dan vast. Daar, tijdens de introductie, is Negan ontstaan.

V.l.n.r: Greg Nicotera, Norman Reedus, Jeffrey Dean Morgan

Greg Nicotera (Executive Producer, Director & Special Effects Make-up Supervisor)

FHM: Dit seizoen zien we een hoop nieuwe elementen, waar kwam het idee van de ‘Scavenger Tribe’ vandaan?
Oh, dat zijn de schrijvers, die kwamen met het idee van deze prachtige andere wereld. Waar we zo enthousiast over waren aan het einde van seizoen 6 was dat de show zich opende. De wereld wordt groter en groter en daardoor voelt de show ook een stuk groter. We willen dat onze show groter voelt.

Hoe voelt het om de walkers die jij en je team maken compleet te verwoesten tijdens de opnames?
Het beste gevoel ooit haha! Goede vraag. Vaak spenderen we weken aan een walker, de ‘wall-walker’ bijvoorbeeld, we waren 6 weken bezig om dat pak in elkaar te zetten en dan ga je schieten en moet je het in tweeën scheuren of kapot slaan en met bloed werken. Ik hou alle coole dingen overigens. In een hoekje van mijn kantoor in Los Angeles heb ik allerlei props van de show. Michonne’s ‘huisdieren’, Herschel’s hoofd, T-dog’s hoofd, Merl’s arm, ik kan mijn eigen museum maken als ik wil.
Jeffrey: Ik wil alleen Lucille, geef mij Lucille.
Greg: Ik kan trouwens beloven dat er heel wat gave walkers langskomen in de aankomende afleveringen!

Was het de bedoeling fans zo verslagen te laten voelen na dé aflevering (afl. 1, seizoen 7)? Sommigen voelden zich alsof er geen hoop meer was.
Ja natuurlijk. Ze voelde zich hopeloos, net als de personages die op hun knieën zaten en de machtsovergang naar Negan werd pijnlijk duidelijk. We wilden de fans dat wel echt laten voelen. Niks geeft meer voldoening dan als je helden enorme obstakels overwinnen dus in de eerste helft van seizoen 7 laten we de personages naar diepe en duistere plekken zakken en nu beginnen ze hun kracht terug te winnen en zinnen ze op wraak. Het is een reis die je met de personages neemt en je geniet van waar het heen gaat. Daarom kijk je naar een show als deze. Je gaat op reis en je voelt emoties. Wát je voelt is misschien niet altijd leuk, maar je voelt iets.

Toffe gasten. Erg dankbaar voor het succes en wars van kapsones. Dat ze druk bezette mannen zijn blijkt wel wanneer de laatste vraag écht de laatste vraag is en ze twee minuten later verdwenen zijn. Op naar een nieuwe bestemming. Nieuwe interviews. Wij kijken al uit naar de volgende aflevering van The Walking Dead. Kijken we toch een beetje anders naar de walkers Daryl en Negan.

The Walking Dead check je elke maandagavond om 22:00 uur op FOX.

Tekst:
Tariq de Wit

FHM-Interview3Norman aka Daryl en FHM’s interviewer van dienst Tariq
Reageer op artikel:
We spraken The Walking Dead sterren Daryl, Negan en het brein achter de walkers
Sluiten