Linda Hakeboom over de positieve kanten van social media en het leven na kanker

De FHM500 ligt alweer even in de winkel. Zomaar even tussen ons: Linda Hakeboom is de Social Media Queen van dit jaar. Niet doorvertellen, hè? Linda verdiende die prijs omdat ze het verhaal van haar strijd tegen kanker zo indrukwekkend vertelde op Insta. En omdat het gewoon een hele lieve chick is natuurlijk. Tijd om eens gezellig met Linda te babbelen.

Social Media Queen 2023

“Ik vind het een heel bijzondere titel. Ik ben niet een typisch FHM-meisje. Ik vind het supercool dat jullie een vrouwelijke jury hebben geïntroduceerd en met vrouwelijke teams werken in de fotoshoots. Vrouwen die andere vrouwen supporten vind ik bijzonder en best wel nodig. Blijkbaar heb ik iets goed gedaan, dat vind ik heel emotionerend. Zeker met betrekking tot dit onderwerp.”

“Social media kan het slechtste in mensen naar boven halen, maar het kan ook een geweldige plek zijn voor support. Dat is wat ik in die tijd heb gevoeld. Het is ongelooflijk wat mensen voor hartverwarmende berichten sturen. Dat is social media op z’n best. Als het zo kan, dan is de wereld een stukje mooier.”

Linda’s verhaal

“Nadat ik een knobbeltje voelde was ik zelf een bezoekje aan de huisarts maar aan het uitstellen. Borstkanker zat niet eens in mijn hoofd. Totdat ik het opeens bleek te hebben. Ik ben documentaire- maakster, het is mijn werk om verhalen te vertellen. Dus ik kon dat nu ook doen. Als ik het doe, dan wil ik ook echt alles delen. Ik moest veel privé opgeven, maar het antwoord was meteen ja, omdat je er een heleboel mensen mee kan helpen. Ik ben het gaan maken om andere mensen te stimuleren zichzelf te checken en naar de huisarts te gaan.”

“Mijn blik op de wereld is op alle fronten voor 100% veranderd. Ik ben een heel ander mens geworden. Het kon nooit te veel: ik was altijd aan het werk, aan het reizen, op ieder feestje, het ging maar door. Ik had een fantastisch leven, maar het stopte nooit. Mijn ziekte heeft letterlijk en figuurlijk aan de handrem getrokken. Ik wil mezelf niet meer op die manier uitputten.”

Benieuwd naar het hele interview met Linda? Bestel jouw FHM500 hier nu het nog kan!

Reageer op artikel:
Linda Hakeboom over de positieve kanten van social media en het leven na kanker
Sluiten