‘Binnen nu en 50 jaar moeten ingevroren mensen weer tot leven kunnen worden gebracht’

We hebben het allemaal wel eens in een film gezien: iemand die zichzelf ingevroren heeft om jaren later weer ontdooid te worden en verder te kunnen leven. Lachen, maar niet erg realistisch. Of toch wel? Een nieuw baanbrekend onderzoek wijst uit dat dit binnen nu en vijftig jaar wel eens werkelijkheid kan worden.

Wormen

Een internationaal team van wetenschappers is erachter gekomen dat dit wellicht mogelijk is door een stel wormen. Ja, je leest het goed. Deze knappe koppen hebben het voor elkaar gekregen om een 46.000 jaar oude ingevroren worm met water weer tot leven te wekken. Al plaatst Valeriya Udalova, CEO van KrioRus, wel een kleine kanttekening bij dit bijzondere verhaal: de kans dat dit in de nabije toekomst ook de mensheid kan gebeuren is nu nog klein, maar binnen 50 tot 70 jaar zou dit mogelijk moeten worden.

Winterslaap

De reden dat de worm namelijk die 46.000 jaar heeft overleefd, is omdat ‘ie in een soort winterslaap is gegaan. Zoiets is bij mensen nu nog niet mogelijk, maar daar zou in de komende jaren volgens Udalova nog wel eens verandering in kunnen komen. Mochten er genoeg doorbraken op het gebied van medicatie komen, kunnen wij in de toekomst misschien ook als een stel beren een lekker winterdutje houden. Slaan we de koude wintermaanden over en beginnen we direct met het lekkere weer in de zomer, klinkt als een deal.

Lichamen

Ook zegt Valeriya dat het in de toekomst mogelijk zou kunnen zijn om complete lichamen te fabriceren en tot leven te wekken. Dat zou wat zijn. Mocht het zover komen kan Valeriya in ieder geval een paar plekjes voor ons vrijhouden, we zien jullie over 10.000 jaar! Als de wereld dan nog niet vergaan is, tenminste.

Reageer op artikel:
‘Binnen nu en 50 jaar moeten ingevroren mensen weer tot leven kunnen worden gebracht’
Sluiten